Vučić i Abazović saglasni da grade bolje odnose tanjug

Objavljeno: 29.06.2022. 13:38 Izmenjeno: 01.07.2022. 10:19

Abazović, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji  se sastao sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, a kasnije razgovaraće i sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u vili Bokeljka u Beogradu crnogorskog premijera Dritana Abazovića sa kojim se, kako je saopštio, saglasio o nastavku izgradnje boljih odnosa.

„Poželeo sam dobrodošlicu premijeru Crne Gore Dritanu Aabazoviću . Tokom radnog ručka smo razmenili mišljenja o aktuelnim temama i saglasili se da ćemo nastaviti da gradimo bolje odnose“, napisao je Vučić na Instagram profilu „budućnostsrbijeav“.

Vučić:Srbija i Crna Gora imaće veliki napredak u odnosima

Predsednik Srbije Aleksndar Vucić rekao je da je sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem imao dobre i korisne razgovore o različitim pitanjima i izrazio uverenje da će Srbija i Crna Gora izgraditi veliki napredak u budućim međusobnim odnosima.

Vučić koji je u vili Bokeljka ugostio na ručku crnogorskog premijera rekao je posle susreta da je Abazović dobrodošao u Beograd i da je ovo početak jedne uspešne saradnje.

„Govorili smo o našim političkim i bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradanji, investicijama, ulaganjima. Govorili smo o poljoprivredi, snabdevanju hranom, energetskim bilansima i kako da je jedni drugima pomognemo na jesen i predstojeću zimu“, rekao je Vučić.

On je istakao da su razgovarali i o važnim političkim pitanjima.

„Čini mi se da smo neka velika politička pitanja, koja su nas nekada razdvajala, a o kojima smo danas govorili, uspeli na konkretan način i da razrešimo“, rekao je Vučić.

On je zahvalio Abazoviću na poseti i ocenio da je ovo početak uspešne saradnje kroz dobro upoznavanje ministara obe vlade i da time moze da dođe do još bolje i konkretnije saradnje u budućnosti.

„Verujem da ćemo izgraditi veliki napredak u odnosima“, poručio je Vučić.

Abazović pozvao Vučića da poseti Crnu Goru i građane na letovanje

Crnogorski premijer Dritan Abazović pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti tu zemlju, kao i građane Srbije da letuju u Crnoj Gori.

„Više ste nego dobrodošli u svoju bratsku Crnu Goru“, poručio je Abazović posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zahvalio je Vučiću na, kako je rekao, toploj, dobrodošlici i kontruktivnom sastanku, na kome je najviše reči bilo o reginalnoj saradnji.

„Verujem da to otvara velike horizonte buduće saradnje dve zemlje, a naročito kada je u pitanju infrastruktura i nadolazeća kriza. Mislim da smo neka pitanja već zaokružili jutros na sastanku i potvrdili sa predsednikom“, rekao je Abazović.

Kaže da je na njegov upit predsednik Vučić uspeo da reši još jedno važno pitanje značajno za građana CG, a naročito za poslanike u crnogorskoj skupštini.

Vučić je, preneo je Abazović, zamolio ministra unutrašnjih poslova da se izmeni dosadašnja praksa, koja je postojala zbog različitih stvari i da će od 1. jula svi građani CG, među kojima su i političari, poslanici, predstavnici vlade moći, kako to i dolikuje, da ulaze u Srbiju bez ikakvih restrikcija.

Abazović je istakao da je i to pitanje rešeno u dobrom duhu, kao i da i ostala pitanja mogu da se realizuju.

„Kada je reč o regionalnoj saradnji, verujem da ćemo od jeseni imati i konkretne vidove saradnje dve države. U svakom slučaju nastavljaju se lepe i pozitivne vibracije tokom posete Srbiji i verujem da u ovom dobrom duhu ne postoji pitanje koje ne možemo rešiti. Za neka je potrebno vreme“, rekao je Abazović.

Zahvalio je Vučiću na gostoprimstvu i istakao da se nastavlja intenzivna saradnja dve države.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana