Konsultacije mandatarke sa Dačićem, Markovićem i Šapićem Tanjug

Objavljeno: 20.10.2020. 08:32 Izmenjeno: 20.10.2020. 14:23

U Vladi Srbije održan sastanak mandatarke Ane Brnabić sa liderom SPS Ivicom Dačićem i njegovim koalicionim partnerom Draganom Markovićem, kao i sa liderom SPAS-a Aleksandrom Šapićem o sastavu novog kabineta. Potomsle

Još se ne zna da li će Srpska napredna stranka imati koalicionog partnera u budućoj vladi i ko će to biti, a sve bi trebalo da bude poznato nakon današnje sednice Predsedništva SNS, koja je najavljena za 17 sati.

Brnabić ranije nije želela da govori o kadrovskim rešenjima u budućoj vladi, navodeći da će to predstaviti predsedniku SNS Aleksandru Vučiću i ostalim članovima Predsedništva.

Mandatarka je posle sastanka sa liderom SPS Ivicom Dačićem i njegovim koalicionim partnerom Draganom Markovićem, konsultacije obavila i sa liderom SPAS-a Aleksandrom Šapićem, koji ranije nije isključivao mogućnost da bude deo vlade.

Sastanak mandatarke Ane Brnabić i lidera Srpskog patriotskog saveza Aleksandra Šapića u Vladi Srbije završen je nešto posle 10 časova, a Šapić je novinarima rekao da je zadovoljan razgovorom, ali nije želeo da otkrije da li će biti deo buduće vlade.

Na pitanje novinara da li će biti u vladi, Šapić je odgovorio:
„Ja to sada ne mogu da vam kažem, bilo bi nefer zato što je večeras sednica Predsedništva SNS, stranke koja ima apsolutnu većinu“.
On je rekao da su razgovori koje je imao sa Brnabić u skladu sa razgovorima koje je vodio sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana