Počeo novi ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”

BeogradBeograd Pocetna 10. 10. 2019. 12:47:15

Počeo je trinaesti ciklus edukativne akcije JKP „Parking servis” pod nazivom „Đaci vas mole, usporite pored škole” u OŠ „Kralj Petar II Karađorđević”.

foto Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na događaju je rekao da je ova akcija jedna od najlepših koju ima Grad Beograd i dodao da oko 17.000 prvaka u toku školske godine ima priliku da pogleda edukativnu predstavu, dobije fluorescentne prsluke i uči o osnovama ponašanja u saobraćaju.

– Mislim da u našoj zemlji, a u Beogradu sigurno nismo imali uspešniju akciju, kada je reč o bezbednosti dece u saobraćaju. Oko 200.000 dece za 13 godina je prošlo kroz ovu akciju, neka od te dece sada su na fakultetu, ali prva saznanja i praktičnu obuku o saobraćaju dobili su kroz ovu akciju – istakao je Vesić.

Vesić je naveo da je ova akcija postala tradicionalna i zahvalio „Parking servisu” na tome što je svake godine organizuje.

Zamenik gradonačelnika je rekao da je sala OŠ „Kralj Petar II Karađorđević” sredstvima Grada Beograda rekonstruisana prošle godine.

– Uloženo je oko 30 miliona dinara u rekonstukciju, a nameštaj je kupio Grad Beograd. Škola postoji od 1932. godine, nikada nije menjala namenu, uvek je bila škola  i to jedna među starijim u Beogradu. Razgovarao sam sa direktorkom da u dvorištu škole uradimo nešto i trudićemo se da u ovoj, ali i u drugim školama obezbedimo bolje uslove. To su najvažnija mesta u kojima treba da imamo evropske uslove jer se tu obrazuju deca za život. Kakvo će biti obrazovanje govori nam kakvo će nam biti društvo u budućnosti – naglasio je Vesić.

Prema njegovim rečima, sve to zajedno pokazuje koliko je obrazovanje važno, jer je to način da zemlje koje su industrijski zaostale, a Srbija je u tom smislu zaostala već nekoliko vekova, kroz obrazovanje može to da nadoknadi.

– Obrazovanje je resurs 21. veka. Oni koji ulažu u obrazovanje, mogu da se takmiče sa drugim narodima i da kroz obrazovanje ubrzano nadokne zaostatak koji je postojao u indrustriji. Zbog toga je za našu malu zemlju i naš narod važno da kroz obrazovanje pokušamo da stignemo razvijene zemlje – zaključio je Vesić.

Direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković je rekao da je ponosan na akciju „Đaci vas mole, usporite pored škole” i naveo da su prvi đaci prvaci koji su slušali predavanja o saobraćaju sada aktivni vozači.

– Do sada je izvedeno oko 2.000 predstava i one su postale sinonim za bezbednost dece u saobraćaju. Ovo je potvrda uspešne saradnje „Parking servisa” sa Saobraćajnom policijom, čiji službenici vode računa o tome da beogradski đaci budu sigurni na putu od kuće do škole – naglasio je Čupković.

Edukativnu predstavu izveo je predavač iz JKP „Parking servis” Miljan Vojinović, koji je mališanima na zabavan način pojasnio osnovna pravila ponašanja u saobraćaju.

Đaci su ovom prilikom dobili poklone, raspored časova, bojanku, bojice, brošuru „Bezbedno do škole” i fluorescentni prsluk, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić je direktorki škole  Biljani Lazarevski uručio košarkaške i fudbalske lopte.

Edukativnu akciju upotpunio je Hor „Čarolija” izvođenjem numere o bezbednosti u saobraćaju „Samo sporo kad ste pored škole” i „Čuvajte nam đake”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 29°C
Min: 14°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana