Počeo deseti ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“ Beta

Objavljeno: 26.10.2016. 12:04 Izmenjeno: 26.10.2016. 18:44

Edukativnom predstavom o pravilnom ponašanju u saobraćaju kojoj je prisustvovalo 75 đaka prvaka beogradske Osnovne škole „France Prešern“, u Rakovici počeo je deseti ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“.

Gradski menadžer Goran Vesić kazao je da će novim ciklusom akcije o bezbednosti dece u saobraćaju biti obuhvaćeno 16.000 djaka prvaka iz 168 osnovnih škola u Beogradu.

„Do sada je kroz ovu akciju prošlo oko 120.000 đaka prvaka na teritoriji Beograda, imali smo skoro 12.000 edukativnih predstava“, rekao je Vesić i dodao da se u okviru akcije organizuje i kviz u kojem đaci odgovaraju na pitanja u vezi sa saobraćajem.

On je kazao da grad Beograd i Ministarstvo prosvete moraju hitno da se bave vršnjačkim nasiljem, koje je sve prisutnije u školama.

„To je kompleksan problem. Kao društvo moramo da se korenito pozabavimo tim problemom“, rekao je Vesić i dodao da je „ulaganje u decu ulaganje u budućnost“.

Direktor Javno komunalnog preduzeća „Parking servis“ Andrija Čupković rekao je da je proteklih devet godina više od 120.000 učenika obučeno kako da se bezbedno ponašaju na putu od kuće do škole i od škole do kuće.

„Stalno uvodimo inovacije u akciju ‘Djaci vas mole, usporite pored škole’. Bezbednost dece je na prvom mestu“, rekao je Čupković.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kazao je da je ta akcija važna zato što je usmerena na bezbednost učenika, o kojoj brinu „roditelji, bake, deke, nastavnici“, kada deca dolaze i odlaze iz škole.

Đaci su na predstavi pevali sa dečjim horom „Čarolija“ pesme „Čuvajte nam đake“ i „Samo sporo kad ste pored škole“, a svaki đak prvak je od „Parking servisa“ na poklon dobio fluorescentni prsluk i škola „France Prešern“ komplete lopti.

Cilj akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“ je bezbednost dece u saobraćaju, tako što se deca kroz predstave i časove uče kako da se ponašaju na putu od kuće do škole, kako da pravilno prelaze ulicu, tumače semafor i saobraćajne znakove.

Akcija se sprovodi uz saglasnost Sekretarijata za saobraćaj, Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu i uz podršku Uprave grada Beograda i Saobraćajne policije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura -4°C

Vedro

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana