Počeo da radi Komandno-bezbednosni centar opštine Novi Beograd

Objavljeno: 02.03.2016. 12:43 Izmenjeno: 02.03.2016. 12:43

Opština Novi Beograd pustila je u rad komandno bezbednosni centar, iz koga će se video nadzorom pratiti dešavanja u svim osnovnim školama i vrtićima na toj opštini.

Cilj ovog projekta je povećanje bezbednosti najmlađih stanovnika Novog Beograda, a njime je obuhvaćeno 58 objekata, 20 škola i 38 vrtića.

U Centru će se 24 sata pratiti sva dešavanja sa preko 350 kamera, uz stalni kontakt sa policijom i vatrogasnom službom. Tokom dana, posebno obučena lica pratiće kamere kako bi u svakom trenutku mogli da reaguju. Tokom noći snimaće se sva dešavanja, a snimci će se pregledati ujutru, i ukoliko bude potrebe obaveštavati policija i druge službe.

Centar je danas otvorio predsednik opštine Aleksandar Šapić.

– Ovo je prva faza projekta koji želimo da realizujemo. Napravili smo kvalitetno sistemsko rešenje koje se u narednom periodu može unapređivati. Ideja je da se sve javne površine i objekti od javnog značaja, parkovi, dečja igrališta i javna parkirališta pokriju video nadzorom. Na taj način Novi Beograd biće najbezbednija opština, ne samo u Beogradu, već i u Srbiji, a prema standardima svetskih metropola- rekao je Šapić.

Ceo sistem realizovan je u saradnji sa drugim institucijama, Poverenikom za informacije od javnog značaja, policijom, službom hitne pomoći i vatrogascima. Uvođenje ovakvog sistema trebalo bi da deluje preventivno i da doprinese smanjenju broja potencijalnih incidenata u školama i vrtićima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana