Počelo štampanje glasačkih listića za referendum Tanjug

Objavljeno: 03.01.2022. 14:25 Izmenjeno: 04.01.2022. 16:23

Počelo štampanje glasačkih listića za izjašnjavanje građana na Republičkom referendumu radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije.

Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević, danas je u štampariji Javnog preduzeća “Službeni glasnik” pokrenuo štampanje glasačkih listića za izjašnjavanje građana na Republičkom referendumu radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije.

Dimitrijević je naveo da će biti štampano 6.510.233 glasačka listića, kao što je ranije objavila Republička izborna komisija.

Podsetio je da će se glasanje održati na teritoriji cele Srbije, na svih 8.000 biračkih mesta i na 29 mesta u zavodima, kao i na 10 mesta u inostranstvu.

“Pitanje na referendumu glasi da li ste za utvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije, na koje će građani nedvosmisleno odgovarati sa da ili ne”, rekao je on i naveo da će glasački listić biti bele boje i da je 0,5 posto od ukupnog broja listića rezervni.

On je kazao da će štampanje listića trajati koliko bude bilo potrebno da se birački materijal pripremi, odnosno u skladu sa Zakonom o propisanim rokovima.

„Distribuiraće se 10. i 11. januara u inostranstvu ,odnosno širom Srbije u jedinicama lokalne samouprave, u ovom slučaju pod komisijama koja će kasnije taj materijal deliti biračkim odborima u rokovima do dana održavanja izbora“, zaključio je Dimitrijević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana