Počelo izdavanje senior kartica Beoinfo

Objavljeno: 01.11.2017. 14:29 Izmenjeno: 02.11.2017. 10:14

Gradski menadžer Goran Vesić posetio je Gradsku opštinu Palilula i podsetio da je jutros počelo izdavanje senior kartica, koje penzionerima omogućavaju brojne popuste. Penzioneri u svim gradskim opštinama i klubovima za seniore popunjevanjem formulara mogu da dobiju privremenu karticu koju mogu odmah da koriste, dok će u roku od dve nedelje dobiti i plastificiranu karticu. 

Navodeći da je velik odziv penzionera za tu karticu, Vesić je precizirao da je samo u Opštini Palilula do podne bilo više od 800 penzionera koji su došli po kartice.

– Ovo je način na koji grad dodatno brine o njima kako bi im život bio bolji. To je nešto što su oni zaslužili s obzirom na žrtvu koju su podneli – rekao je gradski menadžer, dodajući da je kartica besplatna i bezvremenska.

Vesić je naveo i da se zrelost jednog društva ogleda u tome kako se ono brine o najstarijima i najmlađim sugrađanima.

– Mi na ovaj način pokazujemo da smo jedno zrelo društvo – ocenio je Vesić.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da je odziv penzionera za dobijanje senior kartice fantastičan.

– U Opštini Palilula, kao i u ostalim uslužnim centrima na teritoriji opštine penzioneri mogu popuniti prijavu za ovu karticu i za sve ostale programe koje im nudimo, a to je besplatno plivanje na Tašmajdanu, besplatne predstave u Ustanovi kulture „Vlada Divljan”, kao i besplatne izlete po Srbiji – rekao je Jovičić.

Među penziornerima koji su došli po senior karticu bila je i Mara Prtoš, koja je rekla da je prezadovoljna, precizirajući da njena penzija iznosi dvadeset hiljada dinara, te da joj „svaki dinar dobro dođe”.

 

Počele prijave na opštini Savski venac

U opštini Savski venac danas su počele prijave za besplatnu beogradsku senior karticu, a već u prvim jutarnjim časovima najstariji sugrađani su se u velikom broju našli ispred šaltera u opštini.

Opština je obezbedila poseban šalter na kojem penzioneri mogu da se prijave za prvu personalizovanu benefit karticu, na osnovu koje će moći da ostvare brojne popuste. Uz pomoć ove kartice penzioneri će uštedeti kupujući namirnice u trgovinama i maloprodajnim objektima, pri putovanjima, odlascima u pozorišta, muzeje, biblioteke, a imaće i jeftinije zdravstvene preglede i lekove.

Dok su penzioneri čekali u šalter sali da dođu do svoje kartice, sa njima je razgovarala predsednica opštine Irena Vujović.

Ona je ocenila da je akcija Grada Beograda veoma značajna i korisna za sve beogradske penzionere.

-Ovo je divan gest prema najstarijim sugrađanima, jer će sa senior karticom imati mogućnost da ostvare velike uštede u kućnom budžetu.  Penzioneri sa Savskog venca će na šalteru, uz pomoć naših zaposlenih, popunjavati pristupnice, koje će opština prosleđivati Beokomu. Na samoj pristupnici nalazi se privremena kartica, koju penzioneri dobijaju odmah i mogu je koristiti za popuste dok im se ne izrade trajne plastificirane kartice – kaže predsednica opštine i dodaje da u popustima za penzionere učestvuje veliki broj društveno-odgovornih kompanija, javnih preduzeća, ustanova kulture, sportsko-rekrativnih centara…

Ona je naglasila da će se spisak partnera redovno ažurirati, a da će penzioneri biti blagovremeno obaveštavani gde još mogu sa senior karticom da ostvare popust.

-Ovom prilikom bih pozvala sve društveno-odgovorne kompanije sa teritorije Beograda, da u skladu sa svojim mogućnostima pruže doprinos ovoj akciji i obezbede pogodnosti i popust za penzionere – rekla je Vujovićeva.

Penzioneri sa Savskog venca koji nisu u mogućnosti da dođu do opštine mogu da se jave na broj telefona 011/2061-800 i pristupnica će im biti dostavljena na kućnu adresu. Bez obzira na iznos penzije, svaki penzioner ostvaruje pravo da dobije bonus karticu, besplatno, a troškove izrade i distribucije kartice snosi Grad.

2 Responses to “Počelo izdavanje senior kartica”

  1. Vera Mihajlovic каже:

    Molim vas da me obavestite kako da dobijem senior karticu.Stanujem na opstini Vozdovac i invalid sam,te ne mogu da odem po istu.Na koji telefon mogu da se obratim,da bi mi kartica bila poslata na kucnu adresu? Hvala unapred .

  2. Rade Krnić каже:

    Kako nepokretna lica da dobiju senior karticu na kućnu adresu na opštini N.Bgd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana