Mali i Pouf: Održati fiskalnu disciplinu,smanjiti javni dug Tanjug

Objavljeno: 11.06.2018. 11:07 Izmenjeno: 11.06.2018. 23:25

Ministar finansija Siniša Mali i šef delegacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejms Rouf, složili su se u Beogradu da su javne finansije Srbije sada stabilne, ali da je neophodno da se održi fiskalna disciplina, da se nastavi smanjenje javnog duga i ojačaju institucije sistema.

 

To će značiti i jaču ekonomiju i nova radna mesta, zaključili su sagovornici.

Ministar finansija i šef misije MMF-a za Srbiju su razgovarali i o najavljenom povećanju penzija i plata u javnom sektoru, kao i o paketu stimulativnih mera koje mogu da doprinesu boljem poslovnom okruženju i povećanju  konkurentnosti, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Mali i Rouf su se saglasili da je novi program „The Policy Coordination Instrument“ (PCI) važan za ubrzan i održiv rast privrede i dohotka, uz očuvanje makroekonomske i fiskalne stabilnosti.

Ministar Mali se zahvalio predstavnicima MMF-a na dosadašnjoj saradnji i uspešno završenom aranžmanu, te istakao da su rezultati postignuti zahvaljujući zajedničkim naporima.

Razgovori ministra finansija sa Međunarodnim monetarnim fondom biće nastavljeni sutra, kada će tema biti reforma finansijskog i poreskog sistema, navedeno je u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 8°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana