Počeli prijemni ispiti na pojedinim fakultetima Tanjug

Objavljeno: 26.06.2017. 17:45 Izmenjeno: 27.06.2017. 11:54

Prijemni ispiti za buduće brucoše počeli su danas na mnogim fakultetima u Srbiji i trajaće do 2. jula.

 

Elektrotehnički fakultet iz Beograda prijemni iz matematike je organizovao na Beogradskom sajmu, a test je polagalo 1.150 maturanata dok će indeks tog fakulteta dobiti 720 brucoša.

Dekan ETF-a prof. Zoran Jovanović kaže da je kvota na smeru Elektrotehnika i računarstvo – 540 studenata, a Softversko inženjerstvo 180 studenata.

„Jutros je odlučeno da se kvota na smeru softverrsko inženjerstvo poveća sa 120 na 180 studenata. Na tom smeru na teret budžeta biće upisano 30 studenata, dok će 150 biti samofinansirajućih“, pojašnjava Jovanović.

Dodaje da je prošle godine više maturanata polagalo prijemni na tom fakultetu, čak 1.300, a to što je ove godine bilo manje zainteresovanih kandidata pretpostavlja da je „kriv probni prijemni“ koji je po prvi put organizovan ove godine na ETF-u.

„Nedavno smo organizovali probni prijemni ispit. Mnogi su verovatno odustali kada su videli težinu zadataka koja će biti na prijemnom“, dodaje Jovanović.

U dva termina prijemni su danas polagali i budući brocoši Filološkog fakulteta, dok će sutra na proveru znanja kandidati koji su predali dokumenta na Pravnom fakultetu, FON-u…

Inače, na Fakultet organizacionih nauka ove godine konkurisalo je 2.198 maturanata, što je najveći broj prijavljenih kandidata u istoriji FON-a.

Ove godine na tom fakultetu biće upisano ukupno 760 brucoša, od toga 385 na teret budžeta.

Konačna rang lista na svim fakultetima biće objavljena do 10. jula, a upis na fakultete zakazan je od 10. do 14. jula.

Drugi upisni rok počinje 1. septembra predajom dokumenata, koja traje do 5. septembra, a 6. i 7. septembar rezervisani su za prijemne ispite.

Konacna rang lista biće objavljena 13. septembra, a upis mora biti završen najkasnije do 16. septembra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 27°C
Min: 17°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana