Počela selidba Drugog osnovnog suda u Palatu pravde Tanjug

Objavljeno: 12.11.2019. 12:02 Izmenjeno: 12.11.2019. 12:02

Selidba krivičnog odeljenja Drugog osnovnog suda u Beogradu u renoviranu zgradu Palate pravde počela je danas i trajaće desetak dana, a početak redovnog rada suda najavljen je za 25. novembar.

U saopštenju Drugog osnovnog suda se precizira da krivična pisarnica neće raditi sa strankama od 12. do 22. novembra, izuzev u predmetima koji se po zakonu i Sudskom poslovniku smatraju hitnim.

Krivična pisarnica će početi sa radom 25. novembra, kada se očekuju i prva suđenja pred tim sudom u Palati pravde.

Suđenja koja su već zakazana, u periodu selidbe biće naknadno prezakazana za održavanje u zgradi Palate pravde u Savskoj ulici, a spiskovi rasporeda kabineta i sudnica koje će koristiti suđenje krivičnog odeljenja Drugog osnovnog suda u Beogradu biće istaknuti na vidnim mestima i objavljeni na sajtu suda.

Renovirana zgrada Palate pravde svečano je otvorena 1. novembra, a prva suđenja pred Višim sudom počela su da se održavaju 4. novembra.

Pored krivičnog odeljenja Drugog osnovnog suda, u Palatau pravde se seli i Drugo osnovno tužilaštvo dok se kompletan Viši sud u Beogradu (bez posebnih odeljenja za organizovani kriminal i ratne zločine koji ostaju u sudskoj zdradi u Ustaničkoj ulici) i Više javno tužilaštvo u Beogradu već preselili formalno počeli sa radom 4. novembra.

U sudsku zgradu u Katanićevoj ulici useliće se krivično odeljenje Prvog osnovnog suda u Beogradu i Prvo osnovno tužilaštvo.

U toj zgradi ostaće i građansko odeljenje Drugog osnovnog suda u Beogradu.

Parnično odeljenje Prvog osnovnog suda u Beogradu ostaje na trenutnoj adresi u sudskoj zgradi u Bulevaru Nikole Tesle (nekadašnji aeroinžinjering).

Treći osnovni sud u Beogradu i Treće osnovno tužilaštvo ostaju na adresi u Bulevaru Mihajla Pupina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno oblačno

Petak
Mogući pljuskovi

Max: 29°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana