Obradović napao Rističevića i vređao poslanike Studio B, Tanjug

Objavljeno: 08.05.2020. 11:20 Izmenjeno: 09.05.2020. 08:36

Fašizam Boška Obradovića ne poznaje granice. Samo nekoliko sati posle nasilja ispred Predsedništva, Obradović sa svojim huliganima napao ministre i poslanike ispred Skupštine. U udaranju, pljuvanju i vređanju poslanika najgore je prošao poslanik Marijan Rističević, kome je pored nekoliko udaraca pocepano odelo.

foto Tanjug

Fašizam Boška Obradovića očiglegno ne poznaje granice. Samo nekoliko sati posle nasilja ispred predsedništva Srbije, nacista Obradović sa svojim huliganima, napao je ministre i poslanike Skupštine Srbije ispred zgrade parlamenta. U udaranju, pljuvanju i vređanju poslanika najgore je prošao poslanik Marijan Rističević, kome je pored nekoliko udaraca pocepano odelu.

Predsednica Skupštine Maja Gojković najoštrije je osudila ponašanje Boška Obradovića i njegovih pristalica ispred Skupštine Srbije, ocenivši da su još jednom pokazali da je njihova ideologija fašizam.

Gojković je ocenila je reč o „fašitičkom pokušaju“ Dveri i Boška Obradovića i njihovih pristalica u nameri da blokiraju rad skupštine i da legalno i legitimno telo spreče da radi svoj posao.

„Svi koji znaju istoriju sveta, ovakve pojave su se pred parlamentima dešavale samo kada se rađao fašizam u Evropi. Sada moramo svi zajedno da se odupremo ovakvom ponašanju i ovakvoj pojavi koja nikad nije bilo u Srbiji, u našem narodu“, rekla je Gojković.

Ona je rekla da je Rističevića brutalno napala „horda fašista“.

„Da su ga tukli, oborili na zemlju, šutirali, udarili, iscepali sako, povredili ga… Moje pitanje pred čitavom Srbijom je šta možemo dalje da očekujemo da se desi“, rekla je Gojković vidno potrešena.

„Horda fašista batinama je sprečavala poslanike da uđu i zato nismo mogli da počemo na vreme, da raspravljamo o zakonima“, dodala je ona, budući da je sednica počela sa više od pola sata zakašnjenja zbog incidenta pred parlamentom.

Gojković je poručila da „fašizma u Srbiji neće biti”.

„Fašistima je mesto u određenim ustanovima koje su predviđene za onog ko čini krivična dela, ali skupština će biti kuća demokratije i parlamentarizma“, rekla je Gojković.

Ona je istakla da očekuje da se o ovome izjasne drzavni organi, ali i pozvala i čelnike EU da osude ovakav događaj i kažu šta imaju o „fašističkom ponašnju i prebijanju poslanika“.

Nakon toga, pozvala je poslanike da zbog građana ozbiljno pristupe poslu i osude ono što se danas desilo.

Posle divljačkog nastupa Boška Obradovića i njegovih pristalica, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rasplakala se tokom otvaranja rasprave u Skupštini, pred čiji sam početak je brutalno napadnut poslanik Marijan Rističević, kada su ga pristalice Dveri šutirali i iscepali sako.

Ne mogu da suzdržim suze jer sam zgrožena fašističkim ponašanjem lidera Dveri i njegovih pristalica i potresena, rekla je Gojkovićeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana