Počela izgradnja Zdravstvene stanice u Ugrinovcima Studio B

Objavljeno: 15.01.2020. 13:38 Izmenjeno: 15.01.2020. 14:18

Grad Beograd započeo radove na izgradnji Zdravstvene stanice u Ugrinovcima, koja je deo Doma zdravlja Zemun.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisustvao je početku izgradnje Zdravstvene stanice u Ugrinovcima u opštini Zemun.

Vesić je istakao da će se objekat Zdravstvene stanice prostirati na nešto manje od 1.570 kvadratnih metara, kao i da je rok za završetak radova 2. avgust 2020. godine.

– U roku od mesec dana nakon početka radova na izgradnji Zdravstvene stanice u Borči, Grad Beograd započinje s radovima na izgradnji Zdravstvene stanice u Ugrinovcima, koja je deo Doma zdravlja Zemun. Na taj način pokazujemo koliko nam je važna zdravstvena zaštita, a trebalo bi podsetiti na to da će tokom narednih nedelja biti završeno i novo krilo Doma zdravlja u Obrenovcu. Važno nam je da ulažemo u zdravstvenu zaštitu, iako to nije nadležnost Grada Beograda već Republike Srbije. Naša namera je da omogućimo ljudima kvalitetnu zdravstvenu zaštitu tamo gde žive jer je to najvažnija stvar ako želimo da živimo u gradu koji odlikuje komfor svih građana – istakao je Vesić.

Kako je naveo, svi stanovnici Beograda moraju da imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, socijalnu zaštitu i sve drugo, ali je isto tako važno da sva svoja prava ostvaruju tamo gde žive.

Grad Beograd je za ovaj projekat izdvojio skoro 200 miliona dinara, što je dokaz da je došlo vreme u kojem imamo dovoljno novca da milione evra ulažemo u zdravstvene ustanove, a ne kao što je to bilo nekada, da su takvi projekti večito na čekanju iz različitih razloga. Javni prevoz, kanalizacija, zdravstvena zaštita, obrazovanje i vodovod moraju biti na raspolaganju svim stanovnicima Beograda bez obzira da li im je adresa na Terazijama, u Stepojevcu ili Grockoj – naglasio je Vesić.

Budžet grada je ove godine 1,2 milijarde evra i zato možemo da realizujemo ovakve projekte, naveo je Vesić i dodao da sve probleme građana Beograda nije moguće rešiti ni sa 120 milijardi evra.

– Prvi put smo u situaciji da rešavamo probleme čija su rešenja obećavana decenijama. Po završetku radova na izgradnji Zdravstvene stanice u Ugrinovcima, počećemo sa radovima na školi, a započinjemo i poslove oko gasifikacije. Takođe, najveći problem ovog, ali i drugih naselja, jeste kanalizacija, a da bi u Ugrinovcima počeli da radimo moramo da okončamo izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda u Batajnici, za koju je izrada projekta pri kraju. To je druga fabrika za preradu otpadnih voda na kojoj radimo, budući da sledeće nedelje kreću radovi u Velikom selu. Kanalizacija u Batajnici je završena, a po izgradnji fabrike za preradu otpadnih voda sva okolna naselja će moći da dobiju kanalizacionu mrežu. Prvi put građani mogu s potpunom sigurnošću da kažu da će za dve, tri ili četiri godine imati kanalizaciju, što im je do sada samo obećavano. Naša politika je da svako naseljeno mesto na teritoriji Beograda svake godine dobije jedan važan infrastrukturni iskorak. Ljudi će na taj način svake godine jasno videti da su im uslovi za život bolji – zaključio je Vesić.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić rekao je da ta opština nastavlja sa politikom ravnomernog razvoja svih svojih delova.

– Danas u Ugrinovcima prisustvujemo početku izgradnje Zdravstvene stanice, koja je rezultat jedinstvene politike Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i gradskih opština. Dugo smo radili na ovom projektu i primećujemo da su građani izuzetno zadovoljni. Zahvaljujem zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću i njegovom timu, Gradu Beogradu i svim ljudima iz Gradske uprave Grada Beograda koji su doprineli realizaciji ovog projekta. Nastavićemo da razgovaramo s građanima i na taj način određujemo prioritete budućih poslova – kazao je Matić.

V.d. direktora Doma zdravlja „Zemun” Aleksandra Cvetković je zahvalila Gradu Beogradu i Opštini Zemun koji su, kako je rekla, prepoznali potrebe građana ovog dela Beograda.  Pri tom je precizirala da će nova Zdravstvena stanica u Ugrinovcima imati službe za zdravstvenu zaštitu odraslih i dece, laboratorijsku dijagnostiku, patronažnu službu, ginekologiju, kao i apoteku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana