Počela izgradnja 190 stanova za bezbednjake u S. Mitrovici Studio B, Tanjug

Objavljeno: 10.09.2019. 13:07 Izmenjeno: 11.09.2019. 11:16

Postavljen kamen temeljac za 190 stanova za pripadnike službi bezbednosti u Sremskoj Mitrovici.

Sremska Mitrovica je sedmi grad u kojem je počela izgradnja stanova za bezbednjake, a 15.000 kvadrata stambenog prostora biće izgrađeno u naselju Kamenjar.Trenutno se gradi u Beogradu, Novom Sadu. Nišu, Kragujevcu, Kraljevo i Vranju. Pripadnici vojske i policije moći će da ih otplaćuju pod povoljnim uslovima.

„Rešavamo suštinsko pitanje ljudima koji rade u vojsci i policiji, rešavamo im pitanje krova nad glavom. To radimo za ogroman broj ljudi. Doneli smo odluku na inicijativu predsednika (Aleksandra) Vučića, da to što smo uspeli da konsolidujemo našu zemlju, da je finansijski osnažimo da ona danas bude sposobna da to uradi i da to osete ljudi koji čuvaju našu bezbednost i koji rizikuju svoje živote. Hteli smo da počnemo od njih, što ne znači da ćemo na tome i stati“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je rekao da je rok za završetak izgradnje stanova u Sremakoj Mitrovici 16 meseci, ali da se nada da će biti završeni i ranije, te da će Novu godinu novi stanari dočekati u novim stanovima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Oblačno

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 17°C
Min: 10°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana