Počela gradnja stanova za snage bezbednosti u Beogradu Tanjug

Objavljeno: 10.03.2020. 10:53 Izmenjeno: 10.03.2020. 20:08

Gradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednost u Beogradu počela je kod Lakat krivine u Zemunu, a kamen temeljac je položen u prisustvu premijerke Ana Brnabić.

 

U Beogradu će se graditi ukupno 1.000 stanova, a danas su počeli radovi na prvih 250 stanova čija je vrednost radova 1,1 milijardu dinara.

Rok za završetak stanova je februar 2022. godine.

Projekat je izradio Saobraćajni institut CIP, a projektom upravlja Građevinska direkcija Srbije.“Hvala vama i vašim porodicama i vašoj žrtvi i šta ste spremni da uradite za Srbiju i naše građane“, poručila je Branbić.

Kaže da je to još jedan način na koji država i vlada, zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem ,može da se oduži pripadnicima snaga bezbednosti.

„Borili smo se da imate bolje uslove za vaš rad i bolje plate i zahvaljujući uspešno sprovedenim merama finansijske konsoldiacije, povećal smo vam platu između 38 i 40 odsto“, rekla je Brnabić.

Početku radova su prisustvovali i ministar policije Nebojša Stefanović, potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar za rad Zoran Ðorđević, direktor BIA Bratislav Gašić i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Inače, u okviru Projekta stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti već je započeta gradnja stanova u šest gradova u okviru 1 A faze od ukupno 1.530 stanova.

U Nišu 190 stanova, u Vranju 186 stanova, u Kraljevu 200, u Kragujevcu 216, u Novom Sadu 548 i u Sremskoj Mitrovici 190 stanova.Pored toga, započeta je izgradnja još 438 stanova u Novom Sadu u okviru I B faze.

Prvi stanovi za pripadnike snaga bezbednosti biće gotovi u Vranju krajem marta, a pored pomenutih 186 stanova, u tom gradu treba da bude izgrađeno još 298 odnosno ukupno 484 stana.

Ukupno je u okviru I B faze u pripremi izgradnja oko 6.500 stanova u Beogradu, Vranju, Kraljevu, Kragujevcu i Nišu. U okviru tog projekta (I A i I B faza) planirano je da bude izgrađeno ukupno oko 8.000 stanova. Cena stanova iznosi maksimalno 500 evra po kvadratnom metru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Grmljavina

Trenutna temperatura 21°C

Grmljavina

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana