Počela edukacija u primeni dobre uprave Beoinfo

Objavljeno: 29.09.2016. 15:44 Izmenjeno: 29.09.2016. 15:44

Skupština gradova i opština Srbije (SKGO) i OEBS započeli su danas u hotelu „Zira” edukaciju za odbornike i predstavnike gradskih i opštinskih uprava Srbije.

Radni naslov čitavog seminara glasi: „Sistem lokalne samouprave i primena principa dobrog upravljanja” i u sebi sadrži teme decentralizacije i sistema lokalne samouprave u Srbiji, razjašnjenja pojmova organa i organizacija lokalne samouprave i javnih službi, kao i njihovo finansiranje i funkcionisanje.

Uvodnom predavanju prisustvovali su predstavnici skupština gradova i opština iz cele Srbije.

Skupštinu Grada Beograda predstavljao je gradski odbornik Nikola Prelević, a ispred Gradske uprave prisustvovao je Boris Jovanović, zamenik direktora Službe za informisanje.

Polaznicima obuke obratio se državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak, koji je izrazio veliko zadovoljstvo brojem prisutnih i interesovanjem odbornika za edukaciju i unapređenje rada lokalne uprave, kao i Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO.

Nikola Prelević je konstatovao da sama činjenica da će veći broj mladih odbornika uzeti učešće u e-obuci i da će imati priliku da uče od stručnjaka koji dobro poznaju oblast lokalne samouprave i državne uprave, upućuje na zaključak da će edukacija biti višestruko korisna.

– Predavanja će biti ne samo interesantna za sve polaznike, već pre svega korisna, jer imaju mogućnost da na teoretskom nivou savladaju osnove funkcionisanja lokalne samouprave i da kroz primere iz prakse daju svoj puni doprinos u afirmisanju principa dobre uprave, što nam je zapravo svima i krajnji cilj – rekao je Prelević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Subota
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana