Počela dezinfekcija unutarblokovskih površina Beoinfo

Objavljeno: 31.03.2020. 10:20 Izmenjeno: 31.03.2020. 20:34

Počela dezinfekcija unutarblokovskih površina u deset gradskih opština, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i istakao da se krenulo od Novog Beograda, a tokom dana osim ove opštine, radiće se i na teritoriji Zemuna.

– Na terenu je šesnaest pikapa, koji se inače koriste za zaprašivanje komaraca. Sada se umesto sredstva koje služi za tu namenu, koristi persirćetna kiselina na bazi aktivnog kiseonika, što je i preporuka Svetske zdravstvene organizacije. Ulazimo u blokove i dezinfikujemo sve površine u blokovima. Ovo sredstvo nije opasno ni po zdravlje ljudi niti životinja – rekao je Vesić.

Vesić je zamolio sugrađane da uklone automobile ukoliko su nepropisno parkirani u ulicama unutar blokova, kako bi vozila mogla da prođu.

– Baca se dvanaest metara u širini, te se ta površina i dezinfikuje potpuno – istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika najavio je da su sledeći na redu Stari grad, Savski venac i Vračar, tako da se očekuje da se u narednih pet do sedam dana ovaj posao završi na teritoriji svih deset centralnih gradskih opština.

– Korišćenjem ovih kapaciteta Grad Beograd daje dodatni doprinos kako bi se obavila dezinfekcija što veće površine u gradu – naveo je Vesić.

Takođe, ulice se peru i hlorom, a taj posao obavlja „Gradska čistoća”, dodao je Vesić.

Direktor ovog javnog komunalnog preduzeća Marko Popadić naveo je tom prilikom da je osim saobraćajnica, pešačkih zona i stajališta javnog prevoza, počela dezinfekcija međublokovskih prostora. Na terenu je dovoljan broj radnika i neophodne opreme, tako da će posao biti obavljan maksimalno, kao i do sada, rekao je Popadić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana