POBRATIMILE SE OPŠTINE MLADENOVAC I PALE studio b

Objavljeno: 06.08.2022. 13:45 Izmenjeno: 06.08.2022. 13:45

Svečanom događaju prisustvovala je i delegacija iz opštine Gornja Radgona, sa kojom je opština Mladenovac pobratimljena više od 40 godina.

U  Svečanoj sali dr Elsi Ingils, u danu kada je Mladenovac obeležio Dan opštine, potpisan je sporazum o saradnji između opština Mladenovac i Pale. Sporazum podrazumeva jačanje saradnje dve opštine, pre svega u oblasti kulture i obrazovanja.

Sporazum o saradnji  potpisali su Boško Jugović, načelnik opštine Pale koja pripada Istočnom Sarajevu u Republici Srpskoj i Vladan Glišić, predsednik Gradske opštine Mladenovac.

Glišić je ovom prilikom istakao da je ovo veliki dan za obe opštine.

„Potpisivanje sporazuma u oblasti kulture i obrazovanja znači mnogo za naše mlade naraštaje, sugrađane i stanovnike bratske opštine Pale. Oni će ovde imati dobrog prijatelja i ljude koji će misliti na njih. Verujem da će ova saradnja trajati večno“, rekao je, između ostalog, Vladan Glišić.

Načelnik opštine Pale, Boško Jugović, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog unapređenja saradnje između dve opštine.

„Ako postoji trenutak kada čovek govori iz srca, emotivno, to je onda ovaj trenutak. Nije potrebno ništa drugo nego samo reagovati onako kako osećate. Mi, iz Republike Srpske, želimo da određena iskustva prepišemo od opština koja imaju vidan napredak u svim segmentima, a to smo imali priliku da vidimo u opštini Mladenovac. Ono što vi imate da prikažete kad je u pitanju istorija srpskog naroda je impozantno. U ovih par dana smo videli mnogo toga što nas je fasciniralo i naša obaveza je da to prenosimo na buduća pokoljenja. Želimo da ovo bratimljenje bude na ponos svih narednih generacija“, naglasio je Jugović.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana