Pobeda zajednički motiv

Objavljeno: 20.03.2016. 17:17 Izmenjeno: 20.03.2016. 17:17

Deca iz prihvatilišta izrazila su želju da upoznaju naše futsalere, koji su, iako se pripremaju za baraž za Prvenstvo sveta, našli vremena da im ispune želju. Jedini uslov bio je da ih 22. marta bodre u „Areni“ u prvom duelu sa Portugalcima.

Zajednički motiv im je pobeda – u životu i na malom fudbalskom terenu. „Pobedi za decu prihvatilišta“ – pod tim sloganom počela je akcija obezbeđivanja novog doma za decu, koja nemaju svoj – porodični. Pobedi za plasman na SP u futsalu, imperativ je naših igrača pred prvi baraž meč sa selekcijom Portugalije. Obećanje je obećanje, a ono može da se ispuni, i sa decom druži, čak i kada su završne pripreme na vrhuncu. 

Ono što ne smeju u prihvatilištu, smeju na malom fudbalskom terenu – da driblaju specijalnog pedagoga, pa i velemajstora igre na petoparcu kakav je selektor Aca Kovačević. Futsaleri Srbije, družili su se i „pikali“ sa decom iz prihvatilišta, dajući im do znanja da nisu zaboravljeni i da, bar u sportu imaju iste šanse za uspeh kao i druga deca.

U svakom mesecu po neka nova akcija, da steknu znanja i veštine i što spremniji krenu u život samostalno, osnuju porodice i ne zaborave obavezu da pomažu drugima, zajednički je moto aktivnosti koje za ovu decu organizuje grad.

Fudbal je bio i ostaće najvažnija sporedna stvar na svetu. Ipak, deca bez porodičnog doma, najviše se raduju preseljenju u nove prostorije. Sredstva za adaptaciju prihvatilišta, koje će biti šest puta prostranije od privremenog, prikupljaju se u akciji „Čuvarkućica“.

Svaki dinar je dobrodošao. Štićenici i futsaleri srešće se ponovo u „Areni“, u utorak 22. marta u 20 sati i 15 minuta, kada će reperezentacija Srbije odigrati prvi baraž meč za učešće na SP prvenstvu, sa selekcijom Portugalije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 8°C
Min: 1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana