Pobeda selekcije Srbije u šahu Fonet

Objavljeno: 03.09.2016. 21:31 Izmenjeno: 03.09.2016. 21:31

U drugom kolu šahovske Olimpijade u Bakuu, muška reprezentacija Srbije pobedila je Singapur sa 3:1, dok su šahistkinje pobedile selekciju Malezije sa 3,5:0,5.

Šahisti su odigrali tvrd meč protiv Singapura i tek u završnicama su Aleksandar Inđić i Miroslav Marković dočekali greške protivnika i zabeležili pobede. Na prve dve table Ivan Ivanišević i Nikola Sedlak morali su da se zadovolje podelom poena.  Šahistkinje nisu imale mnogo problema protiv Malezije. Jovana Vojinović, Adela Velikić i Ljilja Drljević odigrale su veoma sigurno i precizno i zabeležile su lake pobede, a prednost u partiji nije ostvarila samo Jovana Erić, koja je remizirala.

Na muškom turniru pobede u prva dva kola ostvarilo je 38 nacionalnih selekcija, od čega 17 ima maksimalnih osam poena. Naš tim je sa šest poena na 29. poziciji.

U trećem kolu šahisti će imati mogo teži zadatak nego u prve dve runde, jer će im protivnik biti Izrael, koji je po prosečnom rejtingu 16. i osam mesta je bolje rangiran od Srbije.

Na turniru šahistkinja 31 selekcija je zabeležila dve pobede. Maksimalnih osam poena ima 20 ekipa, a reprezentacija Srbije je sa 7,5 poena na 21. mestu.

Naše šahistkinje biće favoritkinje i u trećem kolu, kada će im protivnik biti Slovačka, od koje su deset mesta bolje rangirane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Delimično oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 22°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana