Džez za lepšu planetu Studio B

Objavljeno: 21.09.2016. 13:47 Izmenjeno: 22.09.2016. 12:33

U Domu Omladine predstavljen program 32. Beogradskog Džez festivala koji će se održati od 23. do 30. oktobra. U pet dana festivala biće održan 21 koncert sa izvođačima iz čak 17 zemalja. Grad izdvojio nikada veći budžet što je imalo za posledicu i jedan od najkvalitetnijih programa u poslednjih nekoliko godina. Najveće zvezde festivala su Dejv Holand, Džek Di Džonet i Avišai Koen. Ulaznice su u prodaji.

Na Beogradskom džez festivalu, koji se pod sloganom „Planeta Džez“ održava od 26. do 30. oktobra, nastupiće 21 umetnik iz 17 zemalja sveta, a prvi put posle mnogo vremena dva velika koncerta biće održana u Sava centru.

Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, predstojeći džez festival biće najbolji od njegove obnove, 2005. godine.

Vesić je, na konferenciji za novinare u Domu omladine, istakao da je ove godine budžet festivala najveći do sada, i iznosi 200.000 evra, dodajući da će se nadežni truditi da narednih godina animiraju još sponzora, kako bi izdvajanja bila i veća.

Prošle godine, festival je posetilo 11.000 ljudi, dok je oko 7.000 ulaznica bilo prodato.

Navodeći da je ove godine u pretprodaji već prodato 3.000 ulaznica, Vesić je izrazio očekivanje da će festival okupiti 15.000 ljubitelja džeza, uz oko 10.000 prodatih karata.

„Na primeru džez festivala se pokazuje kako se kao grad Beograd trudimo da kulturne manifesatcije u gradu budu sve bolje. To nas vraća na kulturnu mapu Evrope i sveta, a to nam je cilj“, rekao je Vesić.

Najveći broj muzičara nastupiće tradicionalno u Domu omladine, a 27. oktobra ljubitelji džeza u Sava centru moći će da slušaju izraelski Avišai Koen trio, kao i Antonio Serano kvintet.

Sledeće večeri će se na tom mestu publici predstviti Džek De Džonet, čuveni bubnjar koji je po prvi put u Srbiji, i Dejv Holand, jedan od najlegendarnijih džez basista, koji je pre mesec dana je postao deo Kuće slavnih džeza.

Pored njih na „Planeti Džez“, nastupiće i muzičari iz Srbije, Holandije, sa Kube, Islanda, Španije, Hrvatske, Austrije, SAD, Novreške, Francuske, Italije, Svedske, Portugala…

Ulaznice za festival se mogu kupiti preko Eventim mreže i na blagajnama Sava Centra.

Cena ulaznica u pretprodaji je 500 dinara, cena kompleta za glavni program je 4.450 dinara, dok je cena kompleta za program dve večeri u Sava centru 2.500 dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana