PKS: Srpski privrednici na sajmu tehnike u Hanoveru

Objavljeno: 25.04.2016. 12:06 Izmenjeno: 25.04.2016. 12:06

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije organizovali su nastup srpskih privrednika na Međunarodnom sajmu tehnike „Hanover mese 2016“, koji počinje danas i traje do 29. aprila.

Nastup srpskih privrednika je organizovan u okviru nacionalnog štanda Srbije na sajmu u Hanoveru, na kom će se predstaviti kompanije: Berko, Ewes Europe East, FPM Agromehanika, Metalopromet, Metalurg, Slovo, Termometal, saopšteno je danas iz PKS.

Srpske firme bice u mogucnosti da predstave svoje kapacitete i učestvuju u interdisciplinarnoj razmeni znanja i iskustva, jer nijedan drugi sajam ne prikazuje sve elemente u industrijskom lancu vrednosti na tako sveobuhvatan i detaljan način kao „Hannover mese“.

U okviru manifestacije, koja se održava po 70. put i predstavlja vodeću izložbu industrijskih tehnologija na tržištu Evrope, biće oprganizovano sedam međunarodnih stručnih sajmova ove godine.

Prošle godine na ovom sajmu je učestvovalo više od 6.500 izlagača iz 70 zemalja, a štandove je obišlo više od 220.000 posetilaca.

Zemlja partner na sajmu u Hanoveru ove godine su Sjedinjene Američke Države, a pod „jednim kišobranom“ će se naći najnovija dostignuća iz raznovrsnih industrijskih oblasti – od automatike i robotike, preko energetike i mobilnih tehnologija, do prehrambene industrije, pametnih fabrika, IT i „zelenih“ tehnologija…

Predsednik SAD Barak Obama je juče doputovao u dvodnevnu posetu Nemačkoj upravo zbog sajma „Hanover mese 2016“, koji je otvorio zajedno sa svojim domaćinom, nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Kako je najavljeno, Obama i Merkelova će danas zajedno obaviti tradicionalni obilazak štandova.

Očekuje se da će ovu industrijsku izložbu posetiti između 200.000 i 250.000 ljudi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana