Petrović: Bastać godinama zloupotrebljava funkciju Tanjug

Objavljeno: 18.10.2019. 19:41 Izmenjeno: 18.10.2019. 19:41

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Luka Petrović ocenio je večeras da predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, po uzoru na svog šefa Dragana Ðilasa, „godinama na najbrutalniji način zloupotrebljava svoju funkciju“.

„Pored toga što su on i njegova družina opljačkali i uništili Sportski centar „Milan Gale Muškatirović“, i zadužili ga za bezmalo milion evra, pored toga što su za najobičniji logo za bazen platili neverovatnih 2.722.500 dinara što je oko 23.500 evra, Ðilasova desna ruka je preko 25. maja skućila svoju užu i širu familiju i svoje saradnike“, kaže Petrović, saopštio je Gradski odbor SNS.

On tvrdi da je platu od 30.000 dinara neto primala Bastaćeva rođena sestra Ana Bastać (udata Dimitrijević), pored toga imala je nadoknadu i u opštini Stari grad, Bastaćev rođak, Nemanja Janković isto preko ugovora na neodređeno vreme platu od 40.000 dinara, sekretar Skupštine opštine Stari grad Iva Paić platu od 85.000 dinara, njegovi odbornici Marko Mandić i Nikola Radić platu od 76.000 dinara.

„Svi oni su zajedno sa svojim šefom Markom Bastaćem učestvovali u rušenju našeg grada, kao i u fašističkom paljenu knjiga od čije prodaje je novac trebao da bude usmeren za lečenje bolesnog deteta“, navodi Petrović.

On dodaje da je ovo samo još jedan od brojnih primera kako Bastać upravlja opštinom i novcem građana.

„Mi ćemo se truditi da u narednom periodu naše građane upoznamo sa svim kriminalnim i protivzakonitim radnjama odlazećeg predsednika Marka Bastaća i nastavićemo, zajedno sa našim komšijama, da završimo i realizujemo sve započete i nove projekte jer će pristojna i moderna Srbija uvek pobediti“, poručio je Petrović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 19°C

Slaba kiša

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 26°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana