Petronijević: Situacija na Paliluli znatno bolja Beoinfo

Objavljeno: 26.06.2019. 10:35 Izmenjeno: 26.06.2019. 10:35

Situacija u naseljima na Paliluli znatno je bolja nego prvih dana nakon velikih padavina, rekao je danas član Gradskog veća Dragomir Petronijević, koji već nekoliko dana obilazi ovaj teren i ugrožena domaćinstva.  

– Problem nedostajuće kanalizacije na levoj obali Dunava počeće da se rešava već naredne godine. To je u skladu sa politikom grada da se svi delovi Beograda ravnomerno razvijaju – rekao je Petronijević.

On je naglasio veliku požrtvovanost radnika komunalnih preduzeća, ali i solidarnost i razumevanje građana. Najveći problem, kako je pojasnio, predstavlja neplanska gradnja, ali i bacanje smeća u kanale. Ipak, dodao je Petronijević, treba imati na umu da je palo 104 litra za oko pola sata, što je elementarna nepogoda.

– Sugrađani neće biti ostavljeni, a sve informacije u vezi sa podnošenjem zahteva za procenu štete mogu da se dobiju u opštinskim uslužnim centrima, opštini i posredstvom „Beokoma”. Republika Srbija i Grad Beograd pomoći će ljudima, naći će se novac za to, kao što će biti novca i za trajno rešavanje problema kanalizacije zahvaljujući merama finansijske konsolidacije proteklih godina – naveo je Petronijević.

On je u razgovoru na TV „Hepi” istakao da je prvi sledeći korak deratizacija i dezinfekcija, kao i pojačano suzbijanje komaraca i larvi na ovom području.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana