Petković:U zdravstveni sistem na KiM ulažemo više nego ikad Tanjug

Objavljeno: 19.02.2022. 12:32 Izmenjeno: 07.03.2022. 11:15

On je ukazao da su povećane plate lekarima i medicinskim sestrama i otvoreno je više od 300 radnih mesta u zdravstvenim centrima na KiM.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa pomoćnicom za zdravstvena i socijalna pitanja Svetlanom Miladinov sastao se sa direktorima svih zdravstvenih ustanova sa Kosova i Metohije i sa njima razgovarao o novim ulaganjima i nabavci opreme, planovima za razvoj i novim radnim mestima.

„U zdravstveni sistem na prostoru Kosova i Metohije danas ulažemo više nego poslednjih 40, 50 godina. Samo u prvom kvartalu ove godine opredeljena su značajna finansijska sredstva za nabavku najsavremenije medicinske opreme za naše zdravstvene ustanove na KiM i to zajedničkim snagama Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Ministarstva zdravlja i RFZO“, rekao je on.

„Podižemo novu bolnicu u Gračanici, kapitalno rekonstruišemo KBC u Kosovskoj Mitrovici, obnavljamo napuštene seoske ambulante i sve to ne bi bilo moguće da nema podrške države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića“, preneo je Petković.

On je zahvalio zdravstvenim radnicima na požrtvovanju i posvećenosti tokom borbe sa virusom Kovid 19 i najavio još veća ulaganja u narednom periodu.

„Uprkos specifičnim okolnostima u kojima radite, vi pokazujete svakodnevno požrtvovanje i brigu za naš narod, da ste važan oslonac našeg ostanka i opstanka na prostoru Kosova i Metohije. Naše je, kao Kancelarije za Kosovo i Metohiju, da vam obezbedimo neophodne ljudske i materijalne resurse i mi ćemo to nastaviti da radimo, uz podršku našeg predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije“, istakao je Petković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno vedro

Petak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana