Petković:Predstavnici opozicije sve radili da upropaste KIM Tanjug

Objavljeno: 13.01.2021. 13:25 Izmenjeno: 13.01.2021. 14:24

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da to što Albanci sa Kosova napadaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića najbolje govori o tome ko se bori za srpske interese na Kosovu.

Petković je za tv Hepi rekao da su predstavnici opozicije u Srbiji, koji sada žele da brane Kosovo, u vreme dok su bili na vlasti radili druge stvari, između ostalog uveli granicu između Srba, doveli Euleks, izmestili odbranu KiM iz UN.

“ Sve su radili da upropaste Kosovo i sad nama pričaju kako mi izdajemo Kosovo“, zaključio je on.

On je, govoreći o politici opozicije u Srbiji rekao da ona ne postoji, već da se tu radi samo o mržnji pema predsedniku Aleksandru Vučiću i svemu onome dobrome što radi.

„Kada se grade nove fabrike, novi autoputevi, napada se predsednik Vučić, ugrožava njegova porodica, upućuju vrlo opasne pretnje smrću što je apsolutno nedopustivo. I kad to sve vidite onda je jasno da se takva netrpeljivost generiše pre svega iz izjava koje dolaze od neodgovornih opozicionara koji bi i da zgaze sopstvenu državu samo da bi naudili Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije“, rekao je Petković.

 

Pred svake izbore u PR antisrpska retorika

Petković je gostujući na TV Hepi rekao da se svaki put u izbornoj kampanji u Prištini albanski političari utrkuju kako da povećaju svoj rejting, a najbolji način za to je očigledno da „udare po predsedniku Aleksandru Vučiću, Srbiji i srpskom narodu“.

On je dodao da su albanski političari shvatili da im je najbolji „sport“ antisrpska retorika, jer rezultate nemaju i stanje im je katastrofalno u svim oblastima.

Povodom tvita EK, Petković kaže da je odmah reagovao i zatražio da EU objasni po kom sporazumu su priznali Kosovo i da li su se u vezi sa tim dogovorili možda sa Grčkom, Kiprom, Rumunijom, Slovačkom ili Španijom?

Petković kaže da EU i sve njene službe i tela, uključujući i Evropsku komisiju, moraju da budu statusno neutralne po pitanju KiM.

„Jer, ako oni priznaju KiM, čemu onda dijalog?“, pita Petković i dodaje da dijalog u Briselu između Beograda i Prištine upravo postoji zbog toga da bi došlo do normalizacije odnosa, a ne do nekakvog međusobnog priznanja.

Petković dodaje da Vljosa Osmani, izjavom da Beograd treba pritisnuti da ispuni sporazume, ne želi da razume ili se pravi naivna, jer je Beograd sve ispunio.

Zaključio je i da je Srbija međunarodno priznata država, članica međunarodnih organizacija i da joj ne treba nikakvo priznanje već kompromisno rešenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Umeren sneg

Trenutna temperatura -3°C

Umeren sneg

Ponedeljak
Moguć sneg

Max: -1°C
Min: -5°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana