Petković:Haradinajevi kamioni nisu pomoć, već obmana Tanjug

02. 07. 2019. 13:40:55

Kamioni sa robom koje je na sever Kosova i Metohije poslao Ramuš Haradinaj nisu pomoć, već obmana, izjavio je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. 

On je za TV Pink rekao da je slanje dva kamiona sa robom na sever KiM „šverscerski pristup Haradinaja“ koji predstavlja provokaciju.

„Ta dva kamiona nisu pomoć već obmana. To dobro zna naš narod na KiM koji je sa prezirom odbacio sve što rade Haradinaj, Hašim Tači i Kadri Veselji, koji pucaju na srpske dobavljače, na kamione koji prevoze osnovne životne namirnice, hapse ljude“, rekao je Petković.

On je ukazao da na KiM već više dana nema mleka, mlečnih proizvoda, mesa, mesnih prerađevina, voća, povrća i da su zbog „terora Prištine“ privrednici odlučili juče da zatvore radnje u srpskim opštinama na severu KiM.

„Privrednici su na taj način želeli da pokažu jednu vrstu otpora i protesta, jer ne mogu da rade u takvim uslovima. Ako neko puca na vas, ako vas juri po alternativnim prelazima, jasno je da je stvar došla do ivice, da neko želi da izazove humanitarnu krizu i katastrofu sa namerom da se Srbi proteraju ili slome da bi neko nasilno mogao da zauzme sever“, naveo je on.

Dodaje da neko pokušava da zamagli pravu sliku i da stvari prikaže onako kako nisu i izneo zamerku i na izveštavanje pojedinih srpskih medija o situaciji na KiM.

On je naveo da se iz izveštavanja pojedinih medija može steći utisak da je Haradinaj taj koji šalje hranu Srbima na sever KiM i da je on taj koji želi da spase srpski narod od humanitrarne katastrofe.

„Krvnik Hašim Tači sada se predstavlja kao dobrotvor koji treba da pomogne severu“, naveo je Petković.

Priština pokušava da predstavi da nema krize na severu, ali to radi i opozicija iz Beograda, ocenio je on.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 3°C

Slaba kiša

Utorak
Moguća kiša

Max: 4°C
Min: 3°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana