Petković:Đilasov saradnik Đorđević licemerno optužuje Vučića Tanjug

Objavljeno: 28.02.2020. 13:48 Izmenjeno: 28.02.2020. 13:48

Član Glavnog odbora SNS Petar Petković izjavio je da bliski saradnik Dragana Ðilasa, Mlađan Ðorđević, danas licemerno optužuje predsednika Aleksandra Vučića za nepatriotske namere kada je reč o KiM, dok je Ðorđević u vreme bivše vlasti „kumovao“ sporazumima kojma su Srbi iz južne pokrajine razgraničeni od Srba u centralnoj Srbiji.

„Nisu samo administrativni prelazi i carinici samoproglašenog Kosova na Jarinju i Brnjaku legat Ðorđevića i njegovih partijskih prijatelja, već je to i sporazum o priznavanju diploma kojim nije obuhvaćen Prištinski univerzitet sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, i još mnogi drugi po naš narod i državu štetni sporazumi“, naveo je Petković u saopštenju.

On je naveo i da su u vreme prethodne vlasti izmešteni pregovori o KiM iz Ujedinjenih nacija u EU, doveden Euleks, potvrđena legalnost samoproglašenja nezavisnosti Kosova koju je Međunarodni sud pravde dao, kako Petković kaže, „krivicom družine čiji je član Ðorđević bio.

„Ali o svoj podlosti Ðorđevićevih i Ðilasovih namera najbolje svedoči to što svoje lažljive teorije o srpskom odustajanju od Kosova i Metohije pokušava da plasira u ruskoj javnosti, kako bi stvorio konfuziju i izdejstvovao prestanak podrške zvanične Moskve našoj borbi za zaštitu državnih i nacionalnih interesa“, naveo je Petković.

Ðorđeviću je poručio da sledeći put kada optužuje predsednika za nepatriotske namere odgovori na pitanje koliko je država priznalo samoproglašenu nezavisnost Kosova u vreme bivše vlasti, a koliko je država otpriznalo u vreme dok je predsednik Vučić na vlasti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana