Petković:Dani tuge za neke prilika za političko profiterstvo Tanjug

Objavljeno: 23.11.2020. 14:22 Izmenjeno: 23.11.2020. 14:22

Član Glavbnog odbora SNS Petar Petković ističe da je razočaran što u danima kada čitav srpski narod i pravoslavni svet oplakuju upokojenje patrijarha Irineja, postoje pojedinci u našem društvu koji i u tome vide priliku za političko profiterstvo i obračune.

„U ovim danima tuge i bola u najmanju ruku bilo bi pristojno da dežurni sejači mržnje prema institucijama Srbije, poput Mlađana Ðorđevića, obustave svoju delatnost iz poštovanja prema upokojenom patrijarhu Irineju, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenim vernicima“, naveo je Petković u saopštenju.

Međutim, kako ističe, umesto moratorijuma na mržnju, svedoci smo nastavka prostačke kampanje protiv predsednika Aleksandra Vučića, i pokušaja da mu se zabrani da tuguje i žali za patrijarhom s kojim je delio brigu za naš rod i državu.

„Nažalost, ovih dana je i odlazak najboljeg među nama iskorišćen za sejanje ogoljene mržnju prema predsedniku, i ovi dani žalosti nisu trenutak kada im se treba odgovarati onako kako su zalužili“, naveo je Petković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana