Petković:Da li Dejan Pantić ima pravo na život, već 4 dana bez lekova tanjug

Objavljeno: 13.12.2022. 11:11 Izmenjeno: 15.12.2022. 09:26

Petković je postavio pitanje da li neko u Evropi vidi to Kurtijevo iživljavanje ili vide samo barikade i u objavi označio specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i Euleks.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da Dejan Pantić, koga je kosovska policija protivpravno uhapsila, već četvrti dan nema lekove, zbog čega mu je život ugrožen. „Već četvrti dan Aljbin Kurti ne dozvoljava da težak srčani bolesnik koji je nedavno operisan dobije neophodnu terapiju! Njegova porodica sa njim ne može da stupi u kontakt“, napisao je Petković na Tviteru. On je postavio pitanje ima li Dejan pravo na život i na lečenje ili su mu sva ta prava uskraćena samo zato što je Srbin. „Dozvolite dostavu lekova Dejanu pre nego što bude kasno!“, poručio je Petković. On je postavio pitanje da li neko u Evropi vidi to Kurtijevo iživljavanje ili vide samo barikade i u objavi označio specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i Euleks.

Oficir za vezu Beograda i Prištine Dejan Pavićević uputio je novu urgenciju i dopis Prištini kojom zahteva da mu se omogući da poseti Dejana Pantića i traži da se uhapšenom Srbinu hitno omogući dostava lekova s obzirom na to da se radi o ozbiljnom srčanom bolesniku kog terapija održava u životu, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za KiM. Pavićević je u svom dopisu u koji je uključio i evropske predstavnike na KiM, priložio i otpusnu listu i taksativno naveo listu od šest medikamenata koji su neophodni Pantiću i koji su mu prepisani od strane lekarskog konzilijuma s obzirom na to da je nedavno operisao srce i da mu je ugrađen stent. Pavićević je i juče tražio od Prištine da mu se omogući da poseti Dejana Pantića, koga su prištinske vlasti uhapsile i pritvorile 10. decembra.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je povodom uručivanja presude Ivanu Todosijeviću ocenio da je to pažljivo sračunato i tempirano u Prištini sa ciljem da se izvrši dodatni pritisak na Srbe, da se zastraše i da im se stavi flaster preko usta, „kako nigde ni na jednom mestu ne smeju da upozore na teror Prištine“. „Očigledno je da Kurti na sve načine pokušava da isprovocira Srbe i novu krizu na terenu, jer nije uspeo ni dugim cevima ni oklopnim vozilima da izazove neodmerenu reakciju našeg naroda. Srbi ne nasedaju na njegove provokacije i zato sada udara na Ivana Todosijevića, jer zna da je svaki Srbin na Kosovu i Metohiji solidaran sa njim“, naveo je Petković u objavi na Fejsbuku. Petković naglašava da je u slučaju Ivana Todosijevića prekršeno više odredaba Briselskog sporazuma, posebno tačka 10. „Tačka 10. kaže da sastav sudija sudskog veća za slučajeve koji dolaze iz srpskih sredina mora biti većinski srpski, dok su Todosijeviću prekršena i sva ostala osnovna demokratska i građanska prava na slobodu govora i mišljenja“, zaključio je Petković. Funkcioneru Srpske liste i predsedniku privremenog organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću ranije danas stigla je pisana i prevedena presuda Osnovog suda u Prištini kojom je u oktobru zbog izjava o Račku osuđen na godinu dana zatvora zbog navodnog podsticanja na nacionalnu, rasnu i versku mržnju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana