Petković: Vučićev govor kamen međaš crvenih linija Tanjug

Objavljeno: 23.06.2021. 11:35 Izmenjeno: 24.06.2021. 15:43

Petković kaže i da jedino takvim hrabrim porukama, po kojima je predsednik Vučić poznat, gledajući problemima direktno u oči, možemo prevazići sve izazove koji su pred nama

Petković:Vučićev govor kamen međaš crvenih linija

BEOGRAD, 23. jun (Tanjug) – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da je predsednik Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije održao istorijski govor zasnovan na racionalnom, odgovornom, ali pre svega državotvornom promišljanju i odnosu prema pitanju Kosova i Metohije, ali i srpskom nacionalnom pitanju uopšte.

Petković je u saopštenju ocenio da će dalekosežnost i ozbiljnost predsednikovih poruka tek će u godinama pred nama pokazati pun potencijal i značaj za očuvanje srpskog nacionalnog bića, posebno na prostoru naše južne pokrajine.

„Zbog toga su jučerašnji predsednikov govor, ali i odgovori poslanicima svojevrsni kamen međaš naših nacionalnih crvenih linija u kojima nema mesta priznanju Kosova i Metohije, niti poniženju naše države i naroda, ali ima mesta za dijalog, kompromis i dogovor, kao preduslovima dugoročnog mira i bezbednosti, ali i našem razvoju i prosperitetu, bez kojih nam nema ni ostanka i opstanka na prostoru Kosova i Metohije“, istakao je Petković.

On je rekao da smo samo zahvaljući snažnoj Srbiji u stanju da pomažemo našem narodu na prostoru Kosova i Metohije, ali i svuda u zemlji i rasejanju. Primer nikad jače ekonomske podrške države Srbije su i brojni kapitalni projekti i ulaganja na Kosovu i Metohiji, o kojima je predsednik juče, takođe, podrobno govorio, napomenuo je Petković.

„Zbog toga je bilo teško, ali prekopotrebno, čuti sve demografske projekcije i realno stanje na terenu, nasuprot samoobmanama i bajkama kojima smo decenijama ulhuljkivani“, nave je on.

„Zamrznuti konflikt, onako kako ga priželjkuje deo neodgovornih pojedinaca danas, nije ništa drugo nego tinjajući sukob koji može da eksplodira, a u koji bi, oni koji danas napadaju Srbiju, da guraju svu decu, osim svoje“, upozorio je Petković.

Zbog toga su, kako navodi, „razni Jeremići, Ðorđevići, Tadići i Ðilasi juče morali da hvataju beleške iz govora predsednika Srbije, a ne da kukavički napadaju predsednika na društvenim mrežama i u njihovim medijima“, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

On je ukazao i da je najvažnije da je predsednikov istorijski govor, osim velikog opšteg interesovanja, sa velikom pažnjom dočekan među srpskim narodom na Kosovu i Metohiji i da su oni ti koji su poruke predsednika Vučića razumeli i podržali, jer samo snažno, složno i zajedno možemo da budemo brana svima onima koji nam ne žele dobro, ili vlastite interese stavljaju ispred nacionalnih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura -4°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 0°C
Min: -5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana