Petković: U Prištini ništa drugo ne znaju nego da napadaju Beograd tanjug

Objavljeno: 19.10.2022. 11:03 Izmenjeno: 20.10.2022. 11:12

Logično je da je Donika Gervala Švarc dve trećine svog vremena potrošila na napade na predsednika Vučića, jer u Prištini ništa drugo i ne znaju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je brutalni, bestidni i perfidni napad predstavnice tzv. Kosova u UN na predsednika Srbije, najveći je kompliment koji je Aleksandar Vučić mogao da dobije zbog zalaganja za ZSO, poštovanje međunarodnog prava, mir i stabilnost, jer to je ono što u Prištini ne mogu da mu oproste.

„Kada ga onako rafalno napadne mašinerija laži Aljbina Kurtija, oličena u liku Donike Gervale Švarc i posveti mu najveći deo svog izlaganja, jasno je kao dan da je Aleksandar Vučić na pravom putu zaštite naših nacionalnih interesa. Logično je da je Donika Gervala Švarc dve trećine svog vremena potrošila na napade na predsednika Vučića, jer u Prištini ništa drugo i ne znaju već samo da napadaju Beograd, niti imaju čime da se pohvale, sem teroristima iz UČK“, rekao je Petković.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, Petković je rekao da oni koji krše sve sporazume iz Brisela, „koji su u jeku pandemije kovid virusa Srbima zabranili vakcinaciju, onemogućili dva ciklusa glasanja, uskratili sva ljudska i građanska prava našem narodu, oni koji ne poštuju ni odluke sopstvenog suda u vezi s manastirom Visoki Dečani, ruglo su i naličje demokratije i to je čitav svet mogao da vidi“.

Priština da pokaže konstruktivnost formiranjem ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je Srbija sa zadovoljstvom primila poruku privremenih prištinskih institucija da su spremne da intenziviraju dijalog sa Beogradom i poručio da bi konstruktivnost Prištine mogla najbolje da se vidi u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), na koju se čeka 3.470 dana.

“Sa zadovoljstvom smo primili poruku Aljbina Kurtija i Vjose Osmani da je Priština spremna da intenzivira dijalog. Koliko je Priština bila konstruktivna u tome najbolje ilustruje činjenica da 3470 dana odbija da formira ZSO. Počnite intenziviranje odatle! Dajte rezultate umesto govora mržnje!”, napisao je Petković na Tviteru.

U Prištini je danas održan razgovor predstavnika privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani i Aljbina Kurtija sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, koji je rekao da su teme bile dijalog sa Beogradom i efektima koje taj proces ima po region.

Kurti, kao i pre njega predsednica tzv. Kosova, Vjosa Osmani, tvrdi da je Priština „konstruktivna i kreativna strana u procesu dijaloga“ Beograda i Prištine.

Ponovio je da je Priština posvećena postizanju, „pravno obavezujućem sporazumu i normalizaciji odnosa, uz međusobno priznanje“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana