Petković: Beograd neće ni de fakto ni de jure priznati nezavisnost takozvanog Kosova studio b

Objavljeno: 20.04.2023. 15:39 Izmenjeno: 23.04.2023. 09:55

Albanski političari nastavili su danas da pripremaju alibi za izbegavanje obaveze da formiraju Zajednicu srpskih opština, pa već unapred razgovore u Briselu 2. maja o ovoj temi proglašavaju neuspelim. Providna je namera Prištine da pobegne od razgovora i procesa formiranja ZSO, pa se služi postavljanjem besmislenih i nemogućih uslova, samo da pobegne od obaveza proisteklih […]

Albanski političari nastavili su danas da pripremaju alibi za izbegavanje obaveze da formiraju Zajednicu srpskih opština, pa već unapred razgovore u Briselu 2. maja o ovoj temi proglašavaju neuspelim.

Providna je namera Prištine da pobegne od razgovora i procesa formiranja ZSO, pa se služi postavljanjem besmislenih i nemogućih uslova, samo da pobegne od obaveza proisteklih i preuzetih u dijalogu u Briselu.

Beograd neće ni de fakto ni de jure priznati nezavisnost takozvanog Kosova, ali je formiranje ZSO uslov svih uslova za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i preduslov za sve dalje korake u tom pravcu.

Zato nema Glauk Konjufca, koji jedva vodi i skupštinu takozvanog Kosova, nikakav mandat da razrešava sastav srpskog Upravljačkog tima za izradu Statuta ZSO, tako da mu je bolje da se mane ćorava posla jer je ovakav sastav srpskog tima potvrđen i od strane njegovih zakonskih instanci.

Da ponovim, ZSO mora biti formirana u skladu sa četiri potpisana sporazuma iz 2013. i 2015. godine, a podsećanja radi Prvi Briselski sporazum ratifikovala je čak i skupština takozvanog Kosova na čijem se čelu Konjufca nalazi, pa možda hoće da kaže da je i mandat tog tela počeo sa njim?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana