Petarde, opasnost i po životinje Studio B

Objavljeno: 26.12.2017. 18:55 Izmenjeno: 27.12.2017. 14:38

Timovi Animal Rescue Serbia svedoci su posledica koje bacanje petardi može imati na životinje. Najčešći slučajevi koji pristižu na dispečersku ARS liniju tokom novogodišnjih praznika su: psi koji upadaju u šahtove, izgubljeni ljubimci koji se ne vrate kući, povređene životinje, i sl. Sve se to javlja kao posledica straha životinje koja beži kada čuje zvuke pucnjave petardi.

Nažalost, umesto da praznična i porodična atmosfera tokom ovih dana bude ispunjena mirom i srećom, svuda oko nas se čuju zvuci petardi i vatrometa, koji često ni ljudima ne prijaju, a posebno nisu prijatni za životinje, koje nisu svesne šta se to dešava oko njih, navodi u saopštenju Animal Rescue Serbia.

Njihovi timovi svedoci su posledica koje bacanje petardi može imati na životinje. Najčešći slučajevi koji pristižu na dispečersku ARS liniju tokom novogodišnjih praznika su: psi koji upadaju u šahtove, izgubljeni ljubimci koji se ne vrate kući, povređene životinje, i sl. Sve se to javlja kao posledica straha životinje koja beži kada čuje zvuke pucnjave petardi. Prirodni nagon životinje je da pobegne, sakrije se i zaštiti sebe od potencijalne opasnosti koja joj preti.

Animal Rescue Serbia apeluje na građane da pre nego što upale petardu ili vatromet razmisle kako to utiče na naše komšije, kakav primer dajemo našoj deci i kako to utiče na preostali živi svet, sa kojim delimo okolinu u kojoj živimo. Ujedno, vlasnicima pasa savetuju da ih ovih dana šetaju na povocima, kako ne bi usled straha od petardi pobegli.Iskoristimo ove praznične dane da svetu oko nas počnemo da činimo što više dobrog.

Arhivska fotografija Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 26°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 36°C
Min: 23°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana