Petar Petković: pucanj u Srećka Sofronijevića je pucanj u srpski narod Studio B

Objavljeno: 20.10.2021. 17:25 Izmenjeno: 21.10.2021. 10:27

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković, posetio je ranjenog Srbina Srećka Sofronijevića i poručio da je pucanj u njega bio pucanj u srpski narod i poslednje upozorenje međunarodnoj zajednici da spreči da se nešto slično ponovo dogodi

Briselski pregovori Beograda i Prištine odvijaće se paralelno na dva nivoa, visokom političkom nivou glavnih pregovarača i na nivou radnih grupa, potvrđeno je iz Evropske unije pred prvi sastanak radnih grupa posle sporazuma potpisanog 30. septembra.

Mešovita radna grupa sastavljena od eksperata iz EU, Beograda i Prištine, u roku od šest meseci treba da pripremi predlog trajnog rešenja za slobodu kretanja i registarske oznake, koji će potom morati da verifikuju glavni pregovarači. Dakle, kaže Petković, u četvrtak će na stolu biti konkretna pitanja.

Pre puta u Brisel, Petković je sa direktorom Urgentnog centra, Markom Ercegovcom, posetio Srećka Sofronijevića, koji je ranjen prosle nedelje prilikom upada jedinica kosovske policije ROSU na sever pokrajine. Preneo mu je pozdrave i želje za brz oporavak i povratak u rodno Rudare, od predsednika Vučića i braće sa severa KiM. Srećko je istakao da je zahvalan na pomoći i brizi svima na KiM, u Beogradu i Srbiji.

Petković i doktor Ercegovac kažu da u imenu ranjenog Srbina ima mnogo simbolike i da su samo sreća i bog bili na njegovoj strani kada je na kućnom pragu upucan s leđa.

Za potpuni oporavak trebaće mnogo vremena, ali najvažnije je što je Sofronijevićevo zdravstveno stanje stabilno, bez komplikacija i što oporavak napreduje. Nadamo se da će se Srećko uskoro vratiti kući, kaže doktor Ercegovac.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 26°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 36°C
Min: 23°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana