Pet godina rada rusko-srpskog humanitarnog centra Tanjug

Objavljeno: 26.04.2017. 18:10 Izmenjeno: 26.04.2017. 18:36

Rusko-srpski humanitarni centar obeležio je danas petogodišnjicu rada, a ministar za rad Aleksandar Vulin najavio je da će u narednom periodu to ministarstvo i Centar unaprediti svoju saradnju.

 

foto Tanjug

Vulin je čestitao pripadnicima Centra jubilej i zahvalio im se za hrabrost, solidarnost za to što su bili, kako je rekao, uz nas kad god je bilo teško.

On im je zahvalio zato što su bili tu na samom početku migrantske krize i pre nego što su mnogi prepoznali koliko je pomoć potrebna Srbiji.

„Ministarstvo rada je veoma ponosno na saradnju sa ministarstvom za vanredne situacije Ruske federacije. Bili smo uvek tu kad je potrebno i zajedno smo na strani ljudi, na strani onih kojima je pomoć bila potrebna“ rekao je Vulin.

On je najavio da će u narednom periodu Ministarstvo rada i Rusko-srpski humanitarni centar nastaviti da rade i da će unaprediti svoju saradnju.

Prema njegovim rečima, na prvom mestu uspostaviće zajedničku obuku u oblasti zdravlja i zaštite na radu, odnosno bezbednosti na radu.

„Učinićemo napor da omogućimo našim poslodavcima i radnicima da se obuče za sve one stvari koje su potrebne da bi bezbednost naših radnika i bezdednost radnog procesa bila bolja i da bi bila unapređena“, rekao je Vulin.

Ponavljajući da je Rusko-srpski humanitrani centar uvek bio tu da pomogne građanima Srbije, Vulin je naveo da mi to nećemo zaboraviti i da smo veoma ponosni na saradnju i što će se ona i dalje razvijati.

„Slušali smo puno zlonamernih priča o Centru. Slušali smo priče o tome kako je ovaj Centar sve samo ne humanitaran, ali kao sto možete da se uverite on ima samo jednu svrhu, a to je da bude uz ljude kojima je teško i koji pate“, istakao je Vulin.

Prema njegovim rečima jedina svrha centra je da bude uz ljude bez pitanja odakle su, iz koje zemlje su, ali i bez pitanja kojoj zemlji je pomoć potrebna.

„Znam da će centar nastaviti tako da se ponaša, a Vlada Srbije mu je na tome zahvalna baš kao i svi građani“, rekao je Vulin.

On je naveo da se danas pojavio na obeležavanju godišnjice zato što se ministarstvo na cijem je čelu bavi ljudima, baš kao i Centar i da nema prirodnijeg saveza.

Povodom obeležavanja jubileja održana je i pokazna vežba i kulturno umetnički program, a ministru je zamenik ministra za vanredne situacije Ruske federacije Oleg Baženov uručio nagradu i medalju za saradnju.

Proslavi su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Milosav Miličković i načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 28°C

Delimično oblačno

Petak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana