Penzioneri i deca u Zvečanskoj farbali uskršnja jaja Tanjug,Studio B

Objavljeno: 14.04.2017. 11:57 Izmenjeno: 14.04.2017. 20:26

U Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici danas je, povodom uskršnjih praznika, organizovano međugeneracijsko druženje penzionera i dece i mladih iz ustanova socijalne zaštite, koji su na Veliki petak zajedno farbali jaja.

Njih je posetio i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin koji poručuje da najstariji nisu teret društva, kao što ni najmlađi nisu loši, već naprotiv najbolji njegov deo.

„Deca koja su u sistemu socijalne zaštite su zbrinuta, čuvana, voljena, život nije bio fer prema njima, ali zato smo mi tu. Naši najstariji mogu da budu sigurni da će u godinama koje dolaze nivo njihovih prava, materajalna pomoć koju država za njih obezbeduje, biti samo veća“, navodi Vulin.

Ministarstvo je kaže, odredilo 2017. kao godinu međugeneracijske solidarnosti, a današnje druženje dece i penzionera pravi je primer toga.

„Naši najstariji i naši najmlađi zajedno u isto vreme dele znanja, veštinu i što je najvažnije dele ljubav“, navodi Vulin.

Kako je rekao, u sistemu socijalne zaštite ima mesta za sve i nijedan građanin Srbije ne sme i ne može da bude van tog sistema, kao što nijedno socijalno davanje nije i neće biti uskraćeno, niti umanjeno.

Ove godine je, kaže Vulin, za socijalna prava namenjeno više od 100 milijardi dinara, što je povećanje u odnosu na 2016. godinu, a više od poloivine tog novca biće namenjeno za dečiju i porodičnu zaštitu.

„Politika ove vlade i svih nas zajedno će biti da se socijalna prava šire, da se ne umanjuju i da obezbedimo da što veći krug korisnika može da koristi odgovarajuća prava iz socijalne zaštite“, poručuje Vulin.

Vulin, koji je od dece i penzionera dobio uskršnje jaje, čestitao je praznike svim hrišćanskim vernicima.

On je građanima poželeo da praznik provedu sa porodicom, sa onima koje vole i da ih provedu u Srbiji zbog koje se, kaže, vredi roditi i živeti.

„Niko ne bi smeo da bude sam. Nijedna generacija ne sme da bude sama“, kaže ministar i navodi da je laž da su najastariji naš teret i da su pojeli budućnost naše dece, kao što je laž da su deca lenja, da ne poštuju starije i da ne vole svoju zemlju.

„Sve što radimo, radimo da se ta laž ispravi i da se jaz nastao između generacija popuni i da ga više nema“, dodaje Vulin.

Deca i penzioneri uručili su ministru Vulinu ofarbano jaje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana