Pedofili i narko-dileri biće proganjani i procesuirani Tanjug

Objavljeno: 07.03.2022. 12:20 Izmenjeno: 07.03.2022. 12:20

Vulin je apelovao na roditelje da čuvaju svoju decu, da vode računa o sadržajima koje prate na internetu i da ne dozvole da im policija vaspitava decu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da će, dok je on ministar unutrašnjih poslova, pedofili i narko dileri uvek biti proganjani i uvek će se posebno voditi računa da se „taj ološ uhapsi i procesuira“.

„U okviru akcije Armagedon, koja je trajnog karaktera, uvek postoji tim ljudi koji traži pedofile, bilo na internetu ili darknetu, traže ih svuda i gde god postoje mi ćemo se truditi da ih nađemo. Gde god ih nađemo, vrebamo ih, dok ne skupimo dovoljno dokaza da izađemo pred tužioca i tražimo njihovo hapšenje“, rekao je Vulin gostujući na Televiziji Pink.

„Moramo da brinemo o svojoj deci pre nego što dođu u kontakt sa nekim pedofilom“, rekao je ministar Vulin, naglasivši da je u policijskoj akciji Armagedon samo prošle godine uhapšeno više od 100 osoba, a od početka ove 14 pedofila.

Prema njegovim rečima, to su roditelji koji izgledaju kao ugledni ljudi, ali se radi o ljudskom otpadu.

„Nemojte misliti da to zavisi od socijalnog statusa, od obrazovanja ili materijalnog stanja, ta odvratna bolest postoji u svim slojevima društva i protiv nje moramo da se borimo“, istakao je Vulin.

Govoreći o borbi protiv narko dilera, ministar je istakao da je prošla godina bila rekordna u zapleni i da je policija zaplenila oko devet tona narkotika, što je više od rekordne 2019. godine.

„Ponosan sam zbog toga, ali nisam srećan, jer to znači da droge ima više. Ova zaplena znači da mi bolje radimo, da naši operativci samopregorno i posvećeno rade, na čemu sam im zahvalan“, rekao je ministar Vulin.

Naveo je da je MUP zauzeo jasnu poziciju da nema velikih i malih dilera i da će svi oni koji su uhvaćeni sa pet grama ili 50 kilograma marihuane biti procesuirani i smešteni u zatvor, sklonjeni sa ulice i neće biti u mogućnosti da otruju ni jedno jedino dete.

„Posebno insistiram da se vodi računa o sigurnosti škola, mestima gde se okupljaju mladi. Smatram da bi za prodaju narkotika maloletnom licu trebalo suditi kao za pokušaj ubistva. Znao si šta radiš kada prodaš detetu drogu u osnovnoj i srednjoj školi, ti hoćeš da ga ubiješ“, rekao je Vulin.

Ocenio je da nema lakih i teških droga i naglasio da marihuana i nijedna vrsta narkotika, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dok je on ministar unutrašnjih poslova, neće biti legalizovana.

Naglasio je da je posao načelnika policijskih uprava bezbednost građana, borba protiv džeparoša, sitnih narko-dilera, manijaka, pedofila.

„Srbija je bezbedna zemlja, zemlja u kojoj u svakom kvartu možete da se šetate kada god hoćete i tako mora da ostane. Neću da dozvolim uličnom ološu da preuzima naš grad, da se neko plaši“, bio je izričit Vulin.

Istakao je da je ponosan na Policijsku upravu za Grad Beograd i njenog načelnika Veselina Milića, jer prestonica nije imala bolje rezultate u zadnjih 20 – 30 godina, od toga što nema mafijaških ubistava, do toga da je stopa uličnog kriminala značajno smanjena, uključujući činjenicu da dugo nije bilo krađe vozila

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana