Pedijatrija u Rušnju radi pet dana u nedelji Studio B, Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 12. 10. 2018. 15:15:26

Zdravstvenu negu pacijenti imaju ponedeljkom, sredom i petkom pre podne, a u dogovoru sa građanima utorkom i četvrtkom lekar radi posle podne, pošto ima ljudi koji zbog obaveza na poslu ne mogu pre podne da dođu sa decom, rekao je dr Aleksandar Stefoski, podsekretar Sekretarijata za zdravstvo.

Stefoski je obišao ovu izdvojenu jedinicu Doma zdravlja „Dr Simo Milošević” na Čukarici  i tom prilikom razgovarao sa osobljem ambulante i građanima.

– Želeo sam lično da se uverim kako funkcioniše ova zdravstvena jedinica. Rušanj ima 650 osoba mlađih od 18 godina, a tačno 221 dete je mlađe od sedam godina. Svako od njih, u slučaju potrebe, pet dana u nedelji može da dođe kod pedijatra. U ovoj jedinici imamo mladi i stručan kadar – rekao je Stefoski.

Podsekretar za zdravstvo podsetio je da je prema pravilniku na 850 predškolske dece i 1.500 školske dece potreban jedan pedijatar. Rušanj ima manje od tog broja, svega 650, ali zbog udaljenosti od urbanog dela grada, oni imaju svog posebnog lekara za decu.

– Rušanj je u boljoj poziciji nego Žarkovo, koje ima 9.400 predškolaca i školske dece, a njih leči svega dva pedijatra. Ova zdravstvena stanica Rušanj dokaz je za šta se zalaže i bori ministar dr Zlatibor Lončar i Gradska uprava, a to je dostupnost zdravstvene zaštite svim građanima, bilo da žive u centru grada, prigradskim opštinama ili selima. I nastavićemo da podižemo kvalitet i standard – rekao je Stefoski.

Prilikom posete podsekretara za zdravstvo, u čekaonici su bila tri dečaka i jedna devojčica. Stefoski je razgovarao sa njihovim roditeljima i pratiocima. Prema rečima žitelja Rušnja, mnogo im znači što u naselju imaju pedijatra, pa ne moraju da idu na Banovo brdo. Veoma su zadovoljni kako se osoblje profesionalno odnosi prema pacijentima.

Pedijatrija u Rušnju radi ponedeljkom, sredom i petkom od 7 do 13 časova, a utorkom i četvrtkom od 13.30 do 20 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 19°C

Vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 12°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana