PCR presudan gde će se letovati Tanjug

Objavljeno: 08.06.2021. 11:57 Izmenjeno: 08.06.2021. 18:27

Sudeći po trenutnom raspoloženju, najviše građana Pomoravlja letovaće ove godine u Albaniji.

Ta zemlja ima čisto more, lepe plaže, jeftina je, a što je važno, za razliku od Grčke, u koju se najvise išlo, za građane Srbije nije potreban negativan PCR, kao ni bilo koji drugi test, kao ni potvrda o vakcinaciji.

Ovako govore za Tanjug, nekoliko njih koji pakuju kofere i spremaju automobile za more.

„Prošle godine, prvi put, na nagovor prijatelja, bio sam, sa porodicom na letovanju u Albaniji, prokrstario obalom, bio u Ksamili, Sarandi, Valoni, Draču i još nekim manje poznatim mestim. Svuda mi je bilo lepo, a domaće stanoviništvo ljubazno, a na automobilu sam imao registraciju Srbije“, rekao je Tanjugu Ivan Dimitrijević iz Jagodine.

Čuo sam, da ove godine, zahvaljujući „Mini Šengenu“ ne treba ni pasoš, može samo sa ličnom kartom, dodao je on.

Dimitrijević ocenjuje da su „Srbi pomalo zasićeni Grčke, znaju sve o njoj, čini mi se više nego o Srbiji i traže nešto novo“.

I Turska je za stanovnike ovog dela Srbije, sve interesantnija, a ove godine je i „fleksibilnija“, kada je u pitanju virus korone. Traži se sertifikat o vakcinaciji, ali se priznaje elektronsku validaciju, odnosno ulazak uz posedovanje sertifikta o vakcinaciji, ističu oni.

Turci imaju dobre hotele, dobro rade, mnogi od njih su u Nemačkoj i naučili se poslovnosti, dodaju.

Ono što će, uticati ovog leta na odlazak u Grčku je i obavezan PCR koji je 80 evra, na što primedbu ima i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković – Palma i najavio zahtev vlastima Grčke da se ukine za građane Srbije.

Marković, koji je i narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine, je izračunao, „da četvoročlana porodica za PCR mora izdvojiti 320 evra a za te pare, mogu da iznajme apartman u Grčkoj i da letuju“.

Interesovanja ima i za letovanje u Crnoj Gori, a najčešće se spominju  Herceg Novi, Petrovac i Budva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana