Pavlović: Sadržaji na Adi Ciganliji opuštaju

Objavljeno: 23.06.2022. 12:45 Izmenjeno: 23.06.2022. 12:45

Na Adi Ciganliji sve je spremno za novu kupališnu sezonu, kaže Maja Pavlović iz ovog javnog preduzeća. Poznato je da se građani  najčešće leti opuštaju na ovom beogradskom moru ali i da tokom cele godine rado  koriste brojne sadržaje Ade.

Maja Pavlović od programa za opuštanje na Adi Ciganliji izdvaja program „Vežbajte jogu sa nama“. Ovaj program nudi posetiocima predlog sadržajnog života kroz telesne i vežbe disanja, poboljšanje koncentracije… Vežbe se mogu izvoditi u kući, na radnom mestu, u prirodi, u porodici, sa prijateljima i ne zahtevaju predznanje, niti ikakvu kondicionu spremnost.

Tokom 2012. godine, na zelenoj površini u neposrednoj blizini kružnog toka, nastao je Joga park u kome se, u saradnji sa Joga savezom Srbije, nedeljom tokom celog leta, održavaju besplatni časovi joge.

Na Adi Ciganliji se nalazi veliki broj dečijih igrališta, kako u sklopu lokala, tako i van njih, na igralištima se opuštaju deca a u lokalima roditelji. Izdvojeno od lokala, na levoj obali Savskog jezera u neposrednoj blizini fudbalskog kompleksa, nalazi se „Eko park“ koji se prostire na 300 metara kvadratne površine i koji je izgrađen isključivo od prirodnih materijala. Deca kroz igru, u najlepšem prirodnom ambijentu, opuštaju se i razvijaju ekološku svest.

Maja Pavlović ističe i tzv. Piknik prostor, koji je omiljeno mesto izletnika koji vole da svoje slobodno vreme provedu u prirodi. Nalazi se u neposrednoj blizini centralnih sportskih igrališta i teniske hale i predstavlja jedini prostor na Adi Ciganliji namenjen paljenju vatre. Celokupan prostor opremljen je zidanim roštiljima (20) i česmom, kao i drvenim stolovima i klupama za više destina posetilaca. Poznato je da se Beograđani opuštaju roštiljanjem i pesmom koja se često čuje iz prostora  za piknik na Adi Ciganliji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana