Pavlica: Plivanje opušta

Objavljeno: 29.06.2022. 14:19 Izmenjeno: 29.06.2022. 14:20

Plivanje je najbolji način za održavanje kondicije, pravilan razvoj i angažovanje svih mišićnih grupa, opuštanje posle stresnih situacija i očuvanje zdravlja.

Plivanje opušta, blagotvorno deluje na psihu, kardiovaskularni sistem, pluća, razvoj mišića i zglobova, pomaže pri otklanjanju ili ublažavanju deformiteta kičmenog stuba… I zato se ova aktivnost preporučuje svima, objašnjava Ivana Pavlica.

Na Starom Difu opuštanje je moguće i u saunama koje se nalaze pored bazena i koriste se kao opšta termoterapijska procedura toplim vazduhom, čime se pojačava cirkulacija i znojenje, a zatim sledi izbacivanje toksina iz organizma, a sve do vodi do opuštanja.

Ivana Pavlica kaže da se rekreativno plivanje posebno preporučuje starijim licima, naročito osobama koje imaju stalne srčane tegobe, probleme sa mišićnim oboljenjima ili oboljenjima zglobova. Vodena sredina pruža idealne mogućnosti za uključivanje u redovnu fizičku aktivnost, a to izuzetno pogoduje starijim licima koja se dugo nisu bavila nikakvom fizičkom aktivnošću. Korisnici se u vodi kreću mnogo lakše, jer su mišići tokom plivanja relaksirani.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana