Patrijarh: Jedino rešenje je da se povuče zakon u CG Tanjug, Studio B

Objavljeno: 06.03.2020. 20:08 Izmenjeno: 06.03.2020. 20:08

Ne vidim o čemu bi se pregovaralo sa Vladom Crne Gore pošto je jedino rešenje da se povuče Zakon o slobodi veroispovesti, izjavio je patrijarh SPC Irinej.

foto-Tanjug-AP-Photo-Risto-Bozovic

Patrijarh SPC Irinej izrazio brigu da ne dođe eventualno do fizičkih obračuna sa narodom i prolivanja krvi pošto, kako kaže, postoje indicije da bi se tako nešto moglo desiti.

Patrijarh srpski Irinej je na kraju svoje posete SPC u SAD, gde je predsedavao vanrednim Crkvenim Saborom na Floridi, govorio o aktulenoj situaciji u Crnoj Gori za Sabornik.net i tom prilikom istakao da u spornom zakonu nema ni govora o verskoj slobodi već o želji da se dođe do svetinja i manastirskih imanja, koje bi se poverile „nazovi mitropolitu Mirašu Dedeiću“, koji je raščinjen zbog nedela.

Irinej ističe da je činjenica da Dedeića ni narod u Crnoj Gori nije prihvatio. „Jedino se plašimo da se ne tu ne izvedu momenti i neki slučajevi, gde može doći do nekih fizičkih obračuna i čak do prolivanja krvi, što bi bila tragedija, a postoje indicije da bi se tako nešto moglo desiti. Crnogorci kažu: branićemo životima svojim naše svetinje. Poruka je vrlo jasna koju treba uvažiti u interesu i naroda i Crne Gore i mira“, poručio je Irinej.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 30°C

Delimično oblačno

Utorak
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana