Patrijarh deci: Hram Svetog Savu je vaša kuća Tanjug

Objavljeno: 05.02.2022. 14:14 Izmenjeno: 05.02.2022. 14:27

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da smo danas prisustvovali divnom prizoru kada su hiljade beogradske dece primile poklono od patrijarha.

Patrijarh srpski Porfirije podelio je  u Sabornom hramu Svetog Save na Vračaru 5.000 svetosavskih paketića učenicima nižih razreda beogradskih osnovnih škola.

Patrijarh je poručio okupljenoj deci da je Hram Svetog Save hram svih njih i sve dece pravoslavnih, u koji treba da dolaze i kada im je dobro i kada im je loše.

„Ovde svi dolazite kao u vašu kuću, jer to i jeste vaša kuća. To je i mesto u kome se molimo za svu decu sveta, jer sva deca su pođednako važna“, poručio je patrijarh na podeli paketića, u organizaciji Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke i Verskog dobrotvornog starateljstva.

„Sveti Sava je najlepše dete u našem narodu i na njega svi hoćemo da se ugledamo. Znajte da kada god iskreno i toplo uputimo molitvu Svetom Savi, on je čuje. Siguran da ko god je pokusao da zna da je Bog čuo molitvu koja je upućena Svetom Savi. Neka ste blagosloveni i neka vas Bog sve čuva“, poželeo je patrijarh mališanima.

„Pokloni nisu deljeni na sam Dan Svetog Save zbog epidemiološke situacije, mera i jer je patrijarh tada imao kovid, ali ovo je bila prilika da suštinski pokažemo zašto smo ovaj hram pravili. On je namenjen deci i našem narodu i daće Bog da uvek bude tako pun“, rekao je Vesić.

On kaze da je to najbolji odgovor onima, koji u predizborno vreme, pokušavaju da kao svoj program ponude, kako je rekao, rušenje Spomenika Stefanu Nemanji, price o tome kako Sveti Sava nije Srbin, pa čak i, kako je rekao, da treba da se sruši taj hram.

„U Beogradu se nikada nista neće rušiti, već će se graditi. I kao što smo sagradili ovaj hram, a počeli smo 30-tih godina prošlog veka, tako će o graditi i sve drugo. Gradićemo ovde i Patrijaršiju i nastavićemo da gradimo naš Beograd“, poručio je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana