Patrijarh: Bojim se da je kasno za Gračanicu

Objavljeno: 30.03.2016. 09:33 Izmenjeno: 30.03.2016. 09:33

Patrijarh Irinej izjavio je danas da nema ništa protiv da se premijer Srbije Aleksandar Vučić zauzme za manastir Valjevska Gračanica i da je, ukoliko ima moći da spreči njeno potapanje, saglasan sa tim, ali da se boji da je kasno da se bilo šta promeni.

„Nemam ništa protiv da se premijer zauzme za Valjevsku Gračanicu. Ukoliko ima moći da spreči njeno potapanje, sa tim sam saglasan. Moj utisak jeste da je ovo pitanje trebalo da bude razmotreno mnogo ranije. Bojim se da je sada prekasno da se bilo šta tu promeni“, rekao je patrijarh za „Večernje novosti“.

Patrijarh je naveo i da je reč o delikatnom pitanju koje je rođeno pre mnogo godina. Kaže i da sa premijerom nije dogovarao zajedničku akciju za spas Gračanice.

Vučić je pre dva dana, prilikom obilaska jedne valjevske škole, rekao da mu treba samo dozvola patrijarha da se zauzme za crkvu Valjevska Gračanica. „Sve sam spreman da promenim i spreman sam da to zaustavim, ne morate da vičete, samo mi treba zeleno svetlo od patrijarha Irineja“, rekao je Vučić, navodeći da nije istina da je nebriga države dovela do potapanja Gračanice, već da je to decenijski problem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Delimično oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana