Pašalić: Sajam spreman, može da se koristi odmah

Objavljeno: 29.03.2020. 11:07 Izmenjeno: 29.03.2020. 15:22

Zaštitnik građana Zoran Pašalić obišao je  na Beogradskom sajmu privremenu bolnicu za prihvat osoba sa lakšim simptomima zaraze koronavirusom.

FOTO TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE/ an

On je nakon obilaska rekao da je sve spremno i da može da pocne da se koristi.

„Značajno je da je sve ispoštovano što je predviđeno Pravilnikom , pogotovo ono što se odnosi na različite ulaze, kako ne bi moglo doći do širenja zaraze. Pregledali smo i one sadržaje koji su neophodni za boravak ovde, kao što su toaleti i ostale prostorije u kojima bi boravili građani koji se ovde nalaze“, rekao je Pašalić nakon obilaska privremene bolnice na Beogradskom sajmu.

On je naglasio da je sve detaljno pregledao kako bi se uverio da su „principi i zahtevi koji se nalaze u Pravilniku za karantinska mesta, za bolnice, ispoštovani“.

„Odlazimo odavde sa utiskom da je ovo spremno da može da se koristi odmah“, poručio je zaštitnik građana, navedeno je na sajtu Ministarstva odbrane.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obezbeđuju logističke potrebe i daju spoljnje obezbeđenje privremene bolnice na Beogradskom sajmu, dok je medicinska zaštita u nadležnosti Ministarstva zdravlja.

Privremena bolnica opremljena je potrebnom medicinskom opremom u internističkoj ambulanti i urgentnoj medicini, obezbeđena je psihološka pomoć i rentgen kabinet koji je povezan sak?liničkim centrom.

Uređeni su prostori za obroke, za gledanje televizije, za verske potrebe, a na raspolaganju su i knjige i časopisi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 17°C

Delimično oblačno

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana