Paravinji 40 godina robije, treći put

Objavljeno: 01.03.2016. 12:52 Izmenjeno: 01.03.2016. 12:52

Dragan Paravinja osuđen je danas na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina za pokušaj silovanja i ubistvo Drnišanke Antonije Bilić (17), kao i još jedan pokušaj silovanja.

Kaznu je izrekao Županijski sud u Splitu.

Paravinja je 2012. osuđen zbog pokušaja silovanja Antonije Bilić na četiri godine i šest meseci, a 2015. na dve godine i deset meseci zbog pokušaja silovanja jedne Omišanke.

„Okrivljenik Dragan Paravinja se osuđuje na objedinjenu dugotrajnu kaznu zatvora od 40 godina, u što se uračunava vreme provedeno u pritvoru i istražnom zatvoru“, naveo je sudija, preneli su lokalni mediji.

Okrivljeni će morati da plati i troškove postupka u iznosu 233.576 kuna, a biće mu produžen i istražni zatvore.

Ovo je treće izricanje presude Paravinji koji je dva puta na Županijskom sudu u Šibeniku osuđivan na po 40 godina zatvora, ali je te presude Vrhovni sud dva puta i ukidao.

Krajem listopada 2015. Vrhovni sud je u obrazoženju naveo da ne dovode u pitanje da je Paravinja ubio Antoniju Bilić, ali da nije dokazano da je ubistvu prethodio pokušaj silovanja. Tako nije dokazana kvalifikacija teškog ubojstva radi prikrivanja silovanja.

Snimke nadzornih kamera bile su glavni dokaz protiv Dragana Paravinje, a pomoću njih je rekonstruirano njegovo kretanje na dan zločina, kao i tragovi žrtvine krvi i sline koje je policija pronašla u njegovom kamionu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Ponedeljak
Promenljivo oblačno

Max: 32°C
Min: 20°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana