Paraolimpijcima iste nagrade za medalje kao olimpijcima Tanjug

Objavljeno: 02.09.2016. 13:01 Izmenjeno: 03.09.2016. 13:43

Strelci, koji će učestvovati na Paraolimpijskim igrama, otputovali su u Rio de Ženeiro, a na aerodromu Nikola Tesla jutros ih je ispratio ministar za rad Aleksandar Vulin, koji je rekao da je Srbija jedina zemlja koja će za osvojene medalje paraolimpijce nagraditi jednako kao što je to učinila u slučaju olimpijaca.

 

On je petorici strelaca poželeo dobre rezultate, da daju maksimum i da se bore za Srbiju, kako su to, primetio je, radili svih ovih godina, a ybog čega su ljudi u Srbiji bili na njih ponosni.

„Paraolimpijski sport se za Vladu Srbije ne razlikuje od olimpijslkog sporta. Mi smo jedina zemlja u regionu koja je nagrade i stimulacije paraolimpijcima u potpunosti izjednačili sa onima koje daje olimpijcima“, rekao je Vulin.

Svi su oni sportisti, ocenio je, bore se za svoju zemlju i zastavu, te moraju biti nagrađeni, poštovani, voljeni, cenjeni na potpuno isti način.

„Ovo je prilika da pokažemo koliko je Srbija napredna zemlja, koliko Srbija ima ljude kojima je vredno da se ponosi. Može da pokaže čitavom svetu koliki su naši dometi i koliko smo svi napredovali i u poštovanju prava osoba sa invaliditetom“, rekao je ministar.

Paraliolimpijcima je poželeo da ga obraduju medaljama, poručivši im: „Da usrećite Vanju Udovičića, rastužite Dušana Vujovića i ponosnim učinite i predsednika Vlade i Srbiju“.

Paraolimpijac Rastko Jokić kaže da će ovo za njega biti novo iskustvo, jer je debitant, da će dati sve od sebe jer se spremao jako dugo.

Sreća biti, smatra, biti presudni faktor u streljaštvu, jer su svi takmičari podjednako dobri.

Za paraolimpijce biće naporan put do Ria, ali, dodao je, imaće dovoljno vremena da se oporave, jer u Brazil stižu pet dana pre otvaranja igara.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović kaže da su momci koji putuju u Rio najbolje što Srbija ima i ovom trenutku, da su vredno trenirali između dva olimpijska ciklusa, učestvovali na evropskim i svetskim prvenstvima i postigli sjajne rezultate.

„Nadamo se najboljem i oni neće da prognoziraju medalje. Momci koji putuiju u Rio su u rangu evropskih i svetskih rekordera i očekujem medalje“, rekao je Mićović.

Pre strelaca jutros je u Rio otputovalo još 12 sportista iz Srbije, koji će se osim u streljaštvu takmičiti i u atletici, stonom tenisu, dizanju tegova.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 22°C

Delimično oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 22°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana