Paketići za decu škole „Sveti Sava“ na Umci Studio B

Objavljeno: 13.01.2020. 13:53 Izmenjeno: 13.01.2020. 14:15

U susret srpskoj Novoj godini, podeljeni su slatki paketi deci sa posebnim potrebama iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Sveti Sava“ na Umci.

Opština Čukarica tradicionalno nastavlja sa podelom paketića i uveseljavanjem najmladjih stanovnika tog dela Beograda. U susret srpskoj Novoj godini, podeljeni su slatki paketi deci sa posebnim potrebama iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom Sveti Sava u Umci. Iz opštine Čukarica poručuju da ni ove godine dani slavlja i darivanja nisi zabišli nijedno dete sa Čukarice.

Gradska opština Čukarica za novogodišnje praznike obradovala je mališane od jedne do sedam godina  sa ukupno 6 000 paketića. Osim toga, paketiće su dobila deca koja pohadjaju Specijalnu osnovnu školu Miloje Pavlović kao i štićenici Škole za osnovno i srednje i obrazovanje sa domom Sveti Sava u Umci, navodi predsednik te opštine Srdjan Kolarić.

Škola za decu sa smetnjama u razvoju Sveti Sava osnovana je davne 1947. godine i specijalizovana je za osposobljavanje učenika da se integrišu u društvenu sredinu , kako lično tako i profesionalno.  Podela novogodišnjih paketića deci znači mnogo i iz godine u godinu ima sve veći obim, kaže direktorka  škole Ljiljana Vukošić.

Akcije poput podele paketića znak su pažnje, ljubavi i jedan su od najboljih načina inkluzije te dece u socijalnu sredinu, kako dece koja su u intenatskom smeštaju, tako i onih koji dolaze iz doma u Sremčici ali i iz ostalih delova Srbije, zaključuje direktorka škole.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana