Paketići za 100 mališana iz Svratišta Studio B

Objavljeno: 13.01.2021. 17:03 Izmenjeno: 13.01.2021. 17:03

Biro za borbu protiv trgovine ljudima i ove godine pripremio je paketiće za više od  100 mališana koji svakodnevno dolaze  u svratište kako bi se ovih hladnih dana ugrejali i pojeli nešto toplo. U Birou podsećaju da svake godine organizuju takve humanitarne akcije uz pomoć prijateljskih organizacija i firmi i dodaju da ta deca zaslužuju svaku pažnju

U zimskim danima , na temperaturama u minusu vise od 100 mališana u Svratište dolazi da se ugreje , presvuče i nesto toplo pojede ,a  kada se vrata Svratista zatvore u 19  casova oni se vracaju u realnost koja je manje lepa od druzenja sa vrsnjacima među kojima najmlađi ima pet a najstariji 15 godina. I nakon podele novogodisnjih paketica i poklona mnogih humanih sugrađana , organizacija i firmi ni Biro za borbu protiv trgovine ljudima nije zaboravio  na korisnike svratista i vec nekoliko godina deli im poklone i donacije.

Jer ulica je, na žalost, njihova prva asocijacija. Van zidova Svratišta život im se svodi na ekstremno siromaštvo, rad na ulici i probleme u disfunkconalnim porodicama. Deca sa ulice zarađuju proseći, od prodaje sitnica ili od sakupljanja sekundarnih sirovina. Mnoge od njih sistem ne poznaje jer nemaju ni lična dokumenta. Svratište je deo sistema socijalne zaštite već devet godina, ali sluha za decu sa ulice ipak nema. Zaposleni porucuju da je osim odece, obuce , sredstava za higijenu  i hrane ovoj deci preko potrebna podrska i razumevanje.Natalija Avramovic vodi brigu o korisnicima svratista vec 3 godine i kaze da im najteze pada rad u doba korona virusa.

Da mi svi razumemo da deca koja rade na ulici nisu tu zato što im je to deo kulture, zato što to baš jako vole, već zato što su toliko ekstremno siromašni da je to jedini izvor prihoda koje imaju, Iako prema njima možda imate predrasude, oni za sve ljude imaju samo najlepše želje, porucuje Natalija.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 33°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana