Paketi sa 120.000 maski stigli iz Kine kao pomoć Beogradu Tanjug

Objavljeno: 24.03.2020. 12:27 Izmenjeno: 24.03.2020. 12:27

Stigli paketi sa 120.000 maski koje su kineski privrednici poklonili Srbiji kao pomoć u borbi protiv širenja virusa korona, odnosno u magacin u Staroj Pazovi odakle će danas biti transportovane za Beograd, rekao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević

– Prvi kontigent maski ide vozačima GSP „Beograd” koji voze na koridorskim linijama, zatim radnicima u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu koji su u kontaktu sa velikim brojem ljudi, kao i volonterima u svih 17 beogradskih opština koji pomažu građanima starijim od 65 godina – istakao je Nikodijević za Tanjug.

On je precizirao da se paketi sa maskama nalaze u magacinu firme „Sinofarm“ u Staroj Pazovi, koja ga je u ovoj situaciji ustupila na korišćenje Reubličkom fondu za zdravstveno osiguranje.

– U ovom magacinu se doprema sva roba koju kao pomoć dobijamo od Kine. Jutros je stigao još jedan avion nacionalnog avio-prevoznika „Er Srbija” koji je doneo još jedan kontignet pomoći iz Šangaja. Ovde se nalazi medicinska oprema za čitavu teritoriju Srbije, a u ovom kontigentu se nalazi i deo opreme koju su donirali naši prijatelji, Udruženje kineskih privrednika Srbije – rekao je Nikodijević.

Oni su, dodao je, osetili potrebu da se organizuju i dostave jednu količinu medicinske opreme gradu Beogradu, ali i drugim gradovima Srbije.

– Mi njih već dugo godina smatramo Beograđanima, našim sugrađanima, njihova deca idu u naše škole, oni su se srodili sa nama i zahvaljujem im na ovom divnom gestu koji su pokazali prema gradu Beogradu – ukazao je Nikodijević.

On je istakao da ovo nije jedina pomoć koju je Beograd dobio, i dodao da će se i u narednim turama koje bude prevozila „Er Srbija” nalaziti oprema za Beograd.

– U ovom prvom kontigentu nalazi se 120.000 medicinskih maski koje će, pre svega, biti namenjene radnicima naših javnih preduzeća i volonterima – onima koji su najviše u kontaktu sa ljudima i kojima je zaštitna oprema najneophodnija – rekao je Nikodijević.

Ponovio je da prvi kontigent maski ide vozačima GSP „Beograd” koji su angažovani na koridorskim linijama, ali i radnicima u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu koji su u kontaktu sa velikim brojem ljudi, kao i volonterima u svih 17 beogradskih opština koji pomažu građanima starijim od 65 godina.

– Zahvaljujem našim prijateljima iz Kine i verujem da će ovo samo ojačati naše prijateljstvo – zaključio je Nikodijević.

Predstavnik Udruženja kineskih privrednika Srbije rekao je da su Kina i Srbija bratske zemlje koje veže čelnično prijateljstvo.

– Mi ovde živimo već 20 godina i volimo Srbiju. Sada je takva situacija da Srbija ima problem i da joj treba pomoć. Srbija je naša druga kuća i moramo da joj pomognemo. Nadam se da će ova situacija brzo da prođe. Živele Srbija i Kina – rekao je predstavnik Udruženja kineskih privrednika Srbije.

One Response to “Paketi sa 120.000 maski stigli iz Kine kao pomoć Beogradu”

  1. Zabrinuta каже:

    Aman ljudi!!!! Pa sve ide u Beograd!!!! Sta je sa ostalim gradovima! Koju god vest da procitam, samo se o Beogradu pise! Sta vam znaaci da Beograd zastitite, ako se ostatak Srbije zarazi jos vise.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura -2°C

Delimično oblačno

Nedelja
Moguć sneg

Max: -1°C
Min: -4°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana